4. Ausztrália

Az Ayers Rock, vagy más néven Uluru egy óriási homokkősziklatömb Ausztrália közepén. Ha felkelsz időben a napfelkeltéhez, akkor egy varázslatos látványban lesz részed. Ez egy olyan élmény, amit igazán kár lenne kihagyni! Ha már itt jársz, nem szabad kihagyni a túrákat sem, melyek bevezetnek a környék történelmébe, kultúrájába, művészeteibe és hagyományaiba is.

Uluru Ausztrália
(Fotó: Unsplash)

5. Németország és Ausztria

Légy részese egy életmegváltó vallásos élménynek Oberammergau kis falujában. Németországban az úgynevezett “Passió-játék” az egyik legkülönlegesebb vallásos rituálé a világon. Oberammergau lakóinak drámai ábrázolása Jézus életéről és haláláról egy dolog, amit sehol máshol a világon nem találsz. Ha esetleg Ausztriában járnál, mindenképp látogass el Salzburgba, ahol meglátogathatod a “Muszika hangja” összes helyszínét, valamint Mozart otthonát is.

6. Tanzánia

Nincs jobb hely a vadonban élő állatokat nézni Serengetinél, ugyanis ez a terület rendelkezik a legnagyobb vadvilággal a földön. A nagy vándorlás időszakában, ami júliustól egészen novemberig tart, az ember rengeteg állatot tekinthet meg a szabadban.

Kisebb túrák keretein belül még a kultúrát is megismerheted, valamint olyan helyi különlegességek receptjét tudhatod meg, mint például a banán sör. A Manyara-tó Nemzeti Parkban pedig fára mászó oroszlánokat is láthatsz. Kihagyhatatlan! Tipp: 5+1 kulturális úti cél a világban, amelyeket tegyél fel a bakancslistádra!

A bakancslistás helyek top 11-es listája a következő oldalon is folytatódik.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3