forma 1 f1 las vegas nagydíj
(Fotó: Formula 1/Twitter)

A találgatások egy esetleges Las Vegas-i Forma-1-es nagydíjról már tavaly elkezdődtek, amik az elmúlt hetekben egyre felerősödtek, magyar idő szerint csütörtök hajnalban pedig be is bizonyultak. 2023-ban bemutatkozik a Forma–1 programjának – Austin és Miami mellett – harmadik amerikai helyszíne: jön a Las Vegas-i Nagydíj! Tipp: 10 lélegzetelállító látnivaló Las Vegasban

40 év után tér vissza Las Vegas-ba a Forma-1

f1 las vegas
Az ikonikus Las Vegas-i Strip főutcán is végighalad a mezőny, olyan legendás kaszinók mellett, mint például a Bellagio (Fotó: Formula 1/Twitter)

Az új utcai pálya 6,12 kilométeres lesz, 14 kanyarból fog állni, a leggyorsabb szakasza pedig Las Vegas leghíresebb utcáján, a Stripen halad végig. Ott az autók a szimulációk szerint a 342 km/órás sebességet is elérhetik majd. A pálya összesen három hosszú egyenest tartalmaz, több gyors kanyart és egy sikánból álló részt. A verseny 50 körös lesz, írja az m4sport.hu. Íme a vonalvezetés:

Miközben a helyszín új lesz az F1 számára, Las Vegas esetében lehet visszatérésről beszélni, hiszen a bajnokság 1981-ben és 1982-ben már tett kitérőt a városban. Akkor a Caesars Palace parkolójában alakítottak ki egy ideiglenes versenypályát, melyen az első évben Alan Jones nyert a Williamsszel, a másodikban Michele Alboreto a Tyrrell-lel.

A szervezők azt is megerősítették a versenyt 2023 novemberében tartják, a futam pedig szombatra esik, hogy a világ keleti része vasárnap reggel/délelőtt láthassa. 1985 óta ez lesz az első alkalom, hogy szombaton rendeznek Forma–1-es versenyt.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •