használt auto autoberles kulcs
Jelen helyzetben autóbérlés is opció lehet, ha valami miatt ki kell mozdulnunk otthonról.; fotó: Pexels/Jay Lamping
Ha a koronavírus-járvány idején halaszthatatlan dolgunk van, és szeretnénk A-ból B-be jutni, számos lehetőség közül választhatunk. Vegyük például a MOL Bubit: átmenetileg jelképes, 100 forintos összegért lehet használni a fővárosi közbringarendszert. Az autómegosztók sem tűnnek túl rossz választásnak, a GreenGo például a szokásos rutin takarítás mellett extra, kétnaponkénti antivirális fertőtlenítést vezetett be. A Magyar Autókölcsönzők Szövetsége (MAKSZ) pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy tagjaik mind követik a szigorú tisztítási és fertőtlenítési előírásokat. Éppen ezért jelen helyzetben autóbérlés is opció lehet, ha valami miatt ki kell mozdulnunk otthonról.

Továbbra is él az autóbérlés

„A koronavírus minden korábbi pozitív tendenciát felülírt idén a turizmusban. Mostanra az ágazat emberemlékezet óta nem látott mélypontra zuhant, komoly hatással olyan üzletágakra is, mint az autókölcsönzés, ami fontos szereplője az idegenforgalomnak. Ennek ellenére a Magyar Autókölcsönzők Szövetségének tagjai kitartanak: továbbra is szolgáltatnak, amíg azt a jogszabályok engedik. Az autóbérlés, az ügyfélszolgálat és az assistance szolgáltatás minden tagnál elérhető” – mondta el Ujfalussy Márk, a MAKSZ alelnöke.

használt autó kocsikulcs
A szövetség tagjainál magas szintű tisztítási és fertőtlenítési eljárásokat alkalmaznak; fotó: rawpixel.com

„Természetesen az elsődleges szempont az ügyfeleink, munkatársaink és partnereink egészségének megóvása. A tagoknál alkalmazott magas szintű tisztítási és fertőtlenítési eljárásoknak köszönhetően mindenkit megnyugtathatok: az autókölcsönzés a MAKSZ tagoknál továbbra is biztonságos” – egészítette ki az alelnök. A szövetség elkötelezett abban, hogy minden erre vonatkozó új szabályozást betartson és betartasson a tagokkal.

A cikk a következő oldalon folytatódik.

1
2