kék autómodell
Ez egy Shelby Cobra 427 S/C

A szüleim házának alagsorában egy furcsa autómodellre bukkantam: az ütött-kopott sárga taxiban furcsa utasok ülnek, a csomagok az ölükbe zsúfolva, a sofőr az ablakon kikönyökölve vezeti a taxit. Az autómodell, amelyet Guillermo Frochino argentin szobrász készített, tökéletes méretarányos mása az eredeti kocsinak.

férfi szobrot tart a kezében
Guillermo Forchino párizsi műhelyében

Guillermo ma Párizsban él, és kis műhelyében készíti a különféle modelljeit és egyéb figuráit. A 66 éves művész már gyerekként is szeretett rajzolni, szobrokat farigcsálni. Próbálkozott mindenféle anyaggal (szappan, papírmaché, kenyérmorzsa), Argentínában és a párizsi Sorbonne egyetemen képezte magát,közben pedig végre megtalálta azt az anyagot (szilikon és polyresin), amellyel létre tudja hozni élethű és vicces, olykor kissé groteszk figuráit. Az autómodellek is ezzel a módszerrel készülnek.

Minden alkotása élethű mása az eredeti modellnek (akár tárgyról, akár emberről, állatról van szó), és mindegyik limitált, sorszámozott kiadásban készül.

A humoros, kissé szatirikus és ironikus autómodellek, szobrok, figurák a világunkat és életünket mutatják be – miközben görbe tükröt is tartanak nekünk.

Itt pedig egy interjút láthattok az alkotóval (igaz, franciául, de legalább beleshettek a műhelyébe).

Fotók és videó: Facebook/Guillermo Forchino

Interview Guillermo Forchino

Watch full interview: https://www.youtube.com/watch?v=aPwEJZuU5ro

Közzétette: Guillermo Forchino – 2016. április 11., hétfő

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •