Lampert Benedek
(fotó: Lampert Benedek)

Lampert Benedek elképesztő fotói amellett, hogy egyedülállóak, igazi úttörőnek számítanak a szakmában. A toy photography műfaja, amennyire furcsának hangzik, olyannyira lélegzetelállító is. Most bizonyára el sem tudod képzelni, mit jelent ez a művészi fogalom, ám garantáljuk, hogy egy csapásra a rajongójává válsz cikkünk után. Ilyen autós fotókat ugyanis biztosan nem láttál eddig!

Lampert Benedek munkája a hobbija is

Lampert Benedek igazi Lego-rajongó. Éppen ezért egyértelmű volt számára a gondolat, hogy fotósként munkáiban is felhasználja hobbiját. Hiszen nagyjából erről szól a toy photography, ahogyan azt Benedek saját blogján is ismerteti: “A toy photography esetében a figurák és minden más csak eszköz. A figura itt nem feltétlen a főtéma, hanem egy szereplő. A fények, a színek pont olyan fontosak az összhatás szempontjából, mint bármely más fotó téma esetében. Igyekszünk valósághű környezetet és jeleneteket teremteni miniatűr tárgyakkal. Legyen az valamilyen figura vagy épp modell autó. Barkácsolással, egy jó ötlettel gyakorlatilag bármi megvalósítható, akár egy asztalon. Olyan képeket tudok így csinálni, amikre a valóságban nem lenne lehetőségem. A Lego fotó csupán egy válfaja ennek a művészeti ágnak.” De szavak helyett beszéljenek a képek!

lego
(fotó: Lampert Benedek)

A Lego azonban nem az egyetlen szenvedélye Lampert Benedeknek. Ugyanilyen profizmussal készít élethű képeket autómakettek felhasználásával. Tehetségét több neves autómárka is észrevette, és reklámok készítésére kérte fel a fiatal fotográfust. Legutóbbi munkájában például a Nissan számára kreált gyönyörű alkotásokat, és munkájával kapcsolatban néhány belsős információt is megosztott.

 A lenyűgöző képeket és kulisszatitkokat a következő oldalon találod.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3
4