Belvedere kastély ausztria bécs
A népszerű turista látványosságok már nyitva várják az érdeklődőket (Fotó: Sami Ullah/Unsplash)

Ausztria határai nyitva állnak a magyar turisták előtt. Az osztrák nemzeti turisztikai marketingszervezet rendhagyó kampányba kezdett, amelynek célja a szolidaritás erősítése Európa országai között. A szervezet legújabb közösségi médiás kampánya elsőre meglepő módon nem osztrák helyszíneken játszódik, hanem azokban az országokban, ahonnan Ausztria a vendégeket várja. A nemzetközi kampány képkockáin olyan közismert látványosságok köszönnek vissza, mint Budapest Duna-menti panorámája, a prágai Károly-híd vagy a pozsonyi Öreg-híd.

Az utazás összeköt minket

Az osztrák turizmust hirdető videószpot főszereplője egy osztrák turista: Norbert Graz-ból, aki végre újra hazánkba utazhatott. Az Erzsébet-hídon átkelve egy pillanatra megáll és megcsodálja Budapestet. Az ő gondolatait halljuk a filmben. „Olyan jó, hogy újra Magyarországra utazhattam. Milyen jó lesz téged is vendégül látni nálunk, Ausztriában.”

Ausztriában május közepétől kezdődően fokozatosan kinyitottak a vendéglátóegységek, a szálláshelyek és a különféle szabadidős létesítmények. A vendéglátók és házigazdák kellő körültekintéssel várják a vendégeket, így semmi nem áll útjában egy csodálatos nyári üdülésnek.

Ausztria határai megnyitottak, ezekre figyeljünk

A Re-open EU nevű utazást segítő oldal szerint Ausztria határai nyitva állnak az EU, az EFTA (Európai Szabadkereskedelmi Társulás) és az EGT (Európai Gazdasági Térség) országai előtt, Svédország, az Egyesült Királyság, Spanyolország és Portugália kivételével.

bécsi tömegközlekedés ausztria határai
Az osztrák turizmus fellendítéséhez főleg szomszédos, így magyar turistákra számítanak (fotó: Pixabay/Julius_Silver)

Egyelőre június végéig kötelező a minimum 1 méteres távolság megtartása minden olyan ember felé, akikkel nem egy háztartásban él valaki. Tíznél több fő nem találkozhat nyilvános helyen. A tömegközlekedési eszközökön, az üzletekben és a középületekben kötelező az orr és a száj eltakarása (saját készítésű maszkok, illetve sálak is megfelelnek erre a célra). A szabályok nem vonatkoznak a 6 éven aluli gyermekekre.

Forrás: Turizmusonline.hu, Austria.info