(Fotó: Parking Revenue Recovery Services)

Az Asura Technologies Zrt. 0-24 órás automatizált parkolásellenőrzési megoldást vezet be az Amerikai Egyesült Államokban partnerével, a denveri székhelyű PRRS (Parking Revenue Recovery Services) céggel együttműködve. A rendszert az olyan fizetős kültéri parkolókra dolgozták ki, ahol nem szereltek fel sorompót vagy egyéb beléptetőrendszert.

Mesterséges intelligencia segít a parkolóban

mesterséges intelligencia
A 2017-ben alapított, budapesti székhelyű Asura Technologies Zrt. mesterséges intelligencián alapuló, új generációs videóanalitikai rendszereket és rendszámfelismerő szoftvert fejleszt közlekedésbiztonsági, járműazonosítási és általános biztonságtechnikai alkalmazásokhoz. (Fotó: iuriimotov/freepik)

A szolgáltatás neve angolul „frictionless parking”, ami a parkolási folyamat gördülékenységére utal. Az ilyen parkolási rendszerek kiépítése és fenntartása egyaránt költséghatékony. A rendszer magját az Asura által fejlesztett mesterséges intelligencián alapuló rendszámfelismerő szoftver adja. A magyar vállalat a szükséges infrastruktúra kiépítésében is részt vesz, amerikai partnerével pedig a teljes parkolási-bírságolási és behajtási folyamatot kezeli.

Az Asura Technologies Zrt. és a PRRS egyéves előkészítés után, 2020 eleje óta folyamatosan épít ki a technológia iránt egyre inkább érdeklődő Amerikai Egyesült Államokban olyan parkolókat, amelyeken már az új parkolás-ellenőrzési rendszert alkalmazzák. A jelenlegi pilot fázis lezárultával Denverben már 10 parkolóban készült el és működik sikeresen az új rendszer. A tervek szerint hamarosan több tucat újabb parkolóban indul el a kivitelezés azzal a céllal, hogy 2021 tavaszára legalább 70 helyszínen – többek között Cincinnatiben, Detroitban, Chicagóban – alkalmazzák a sorompómentes parkolás-ellenőrzési rendszert. A parkolóellenőrzésre és büntetésbehajtásra szakosodott, jelenleg mintegy 400 parkolót kezelő amerikai vállalat, a PRRS kizárólagos együttműködő partnere a fejlesztésekben az Asura Technologies.

„Partnerünkkel egyedülállóan hatékony és úttörő szolgáltatást nyújtunk az Egyesült Államokban, amit a megoldás körüli szakmai érdeklődés is igazol. Célunk, hogy középtávon a szolgáltatást itthon és egész Európában is meghonosítsuk” – mondta Kiss Gy. Máté, az Asura Technologies ügyvezetője a pilot program lezárásakor.

A következő oldalon megtudhatod, hogyan működik az okosparkoló.

1
2
3