szarvasi arborétum

Az elmúlt időszakban a szürke hétköznapok talán még szürkébbnek tűnnek, mint eddig bármikor. A pandémia beköszöntével ráadásul alig maradt kikapcsolódási lehetőség. Vannak azonban olyan helyek hazánkban, amelyek képesek megtölteni színekkel az unalmas napokat, és jókedvvel vértezik fel lelkünket is! Összeszedtük a szerintünk legszebb arborétumokat, amelyeket a járvány idején is megcsodálhatunk.

1. Szarvasi Arborétum

150 éves mamutfenyő, 1600 fa- és cserjefaj, emuk és kékpávák. Csupán néhány lélegzetelállító szépség, amellyel a 65 hektáron elterülő Szarvasi arborétumban találkozhatunk. A kiépített sétányokon átkelve számos élménnyel gazdagodhat az idelátogató, ebben pedig segítségére lesznek a többórás, választható körtúrák. A természeti kincsek mellett megcsodálhatóak még a parkban lévő tündöklő kövek, a festői kikötő, az ökojátékpark, a varázstanya vagy éppen a meditációs tér.

szarvasi arborétum
Forrás: wikimedia.org

2. Alcsúti Arborétum

Az összesen 40 hektáron elterülő Alcsúti arborétum hazánk egyik legrégebbi angolpark jellegű kertje. A kényelmes sétautakon több, mint 300 növényfajt csodálhatunk meg, és élvezhetjük a legkülönfélébb énekesmadarak hívogató dalát is. A Csaplári erdőben elhelyezkedő hatalmas parkban mindemellett szemünk elé tárul a 170 éves cédrusfa lenyűgöző látványa, valamint a hasonló életkort megélt platánsor is.

alcsúti arborétum
Forrás: wikimedia.org

Az összeállítás a következő oldalon folytatódik.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2