Apák Napja ajándék
Ha védeni szeretnéd a vírustól idősebb édesapádat, akkor sem kell lemondani a programozásról!; fotó: Freepik

Közeledik az itthon is egyre népszerűbb Apák Napja, ezért arra buzdítunk mindenkit, hogy szóljon június 21-én minden az édesapákról! Persze kérdés, hogy hogyan érdemes az apukákat ünnepelni, hiszen míg az Anyák Napi ajándékok tárháza igen széles skálán mozog, az édesapák megajándékozása a legtöbb esetben már nem olyan könnyű feladat, főleg, ha nem akarunk leragadni a sablonos meglepetéseknél. És egyébként is, miért ajándékoznál már megint egy üveg bort vagy egy ruhát édesapádnak, amikor egy közös program ezerszer többet jelentene neki? Még nem késő, hogy megszervezd a legjobb Apák Napját, legyen szó akár szabadtéri programról, családi meglepetésről, vagy a #maradjotthon jegyében olyan szórakozásról, ahol apukád a vírustól is védve maradhat.

A tökéletes program megtalálása soha nem egyszerű, a járványügyi helyzettel járó szabályozások pedig még inkább megnehezítik, hogy megtaláld azt az időtöltést, amelyet édesapáddal mindketten élvezni fogtok. Azonban érdemes a mostani korlátozásokat inkább lehetőségként felfogni, hiszen Apák Napja alkalmából olyan kreatív megoldásokkal is szórakoztathatod az ünnepeltet, ami korábban akár nem is jutott volna eszedbe. Íme, a tippjeink!

1. Autós mozi Apák Napja alkalmából az ünnepelt kedvenc filmjével

Bár úgy tűnik, hogy Apák Napján még nem lesznek nyitva a mozik, nem kell lemondanunk a moziélményről. Egyrész Pesten már van hivatalos autós mozi is, vidéken pedig akár mi is kialakíthatunk egy mozit kimondottan június 21-én. Nem kell más hozzá, csak egy projektor és egy vetítővászon, vagy egy nagyobb TV, amit szabadtérre helyezve kész is a mozi. A többi pedig már csak kreativitásunkon múlik, készíthetünk be a mozizáshoz nachost vagy popcornt, üdítőt és mindent, ami a moziélményhez szükséges. Ja, és persze apu kedvenc filmjét, amit biztosan szívesen néz meg a saját mozijában.

popcorn szabadteri mozi
Menjetek akár moziba, vagy varázsoljatok otthonotokban kényelmes filmszínházat, az elmaradhatatlan mozis “kellékekről” ne feledkezzetek meg!; fotó: Pixabay

2. Családi játékeste, hogy kicsik és nagyok együtt szórakozzanak

Sok családban nem tartozik hozzá a napi rutinhoz, hogy esténkét összegyűljenek és közös programokat találjanak a családtagok, amin mindenki részt vesz. Pedig egy-egy ilyen esemény sokkal jobban össze tudja kovácsolni a családot. Tervezz meg egy családi játék estet Apák Napja okán, legyen szó akár kvízről vagy társasjátékról, esetleg vicces kérdések megválaszolásáról. A lényeg, hogy megfeleljen a családtagjaid ízlésének. Ha pedig összetrombitálod az egész családot, attól biztosan édesapád is nagyon boldog lesz!

A cikk a következő oldalon folytatódik. 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2