Kimagasló teljesítmény a környezetvédelemben is

A berlini székhelyű hostellánc további célja, hogy 2025-re elérje a zéró kibocsátást. A vendégéjszakánkénti 5-6 kg szén-dioxid-kibocsátással az a&o ma már több mint kétharmados aránnyal vezet a hasonló kategóriájú szálláshelyek előtt. A lánc vendégeinek átlagéletkora 27 év körüli, ez megköveteli a vállalattól a tudatosságot ezen a téren. Oliver Winter szerint az emberek egyre jobban tudatában vannak ökológiai lábnyomuknak, és ha a jövőben is ugyanúgy szeretnének világot látni és utazni, mint eddig, akkor mindenkinek felelősségteljesen kell cselekednie. Ezt az a&o már régen elkezdte, és hamarosan új fejlesztéseket is bemutat a témával kapcsolatban.

ao hostels
(Fotó: a&o Hostel Budapest)
ao hostel budapest
(Fotó: a&o Hostel Budapest)

Az a&o Hotels & Hostels összesen 39 házat üzemeltet Európa 23 városában, így a legnagyobb európai hibridhotel-láncnak számít. A hibrid kifejezés a hotel és a hostel szálláskategória lehetőségét is magába foglalja: a kétágyas komfortos szobákon felül, 4 és 6 ágyas családi szobákat is kínál, melyekhez saját fürdőszoba tartozik. 2020-ban a varsói és a budapesti piacra is sikerült belépniük, Koppenhágában pedig már a második házukat nyitották meg októberben. A jövőben további létesítmények nyitását tervezik „Lisszabontól Isztambulig, Rómától Reykjavíkig”.

Oliver Winter különösen 2021 második felére várja a piac fellendülését, legalábbis a nemzetközi színtéren. Tavasztól arra számít, hogy újra beindulnak az iskolai és csoportos kirándulások, amelyeknek általában a bevétele 35% -át köszönheti az a&o Hostels.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2