Fontos járványügyi intézkedések Ausztriában

ausztria salzburg szánkózás
Fotó: Österreich Werbung/WEST4MEDIA

Ausztria gőzerővel készül a 2021/2022-es téli szezonra és felelős vendéglátó országként mindent megtesz vendégei és a turizmusban dolgozók biztonságáért. A járványügyi adatok alapján Ausztria november 8-tól szigorítani kényszerült: az eddigi lazább 3G-szabály helyett mától a 2G-szabály van érvényben a gasztronómiában, a szállodákban, az éjszakai vendéglátásban, a kulturális, szabadidős és sportlétesítményekben, valamint a felvonókon, így ezekbe mostantól kizárólag az oltott vagy gyógyult személyek léphetnek be. Ez alapján a koronavírustesztek (sem a PCR-, sem az antigéntesztek) már nem érvényesek a belépés igazolására, és az antitesttesztek sem érvényesek a gyógyult státusz igazolására. Továbbá az FFP2-es maszkok viselése is kötelező a kereskedelemben, a múzeumokban és a könyvtárakban. Ha többet is meg szeretnél tudni az Ausztriában érvénybe lépett járványügyi intézkedésekről, kattints ide!

Sokaknak az après-ski, azaz a sílés utáni szórakozás és hüttézés a téli vakáció szerves részét képezi. Az azonban nem kérdés, hogy zárt térben bulizni legfeljebb szigorú biztonsági intézkedések mellett lehet. Az après-ski esetében, az éjszakai gasztronómiához hasonlóan, a belépés csak oltással vagy gyógyult státusszal lehetséges. Ugyanez igaz a karácsony előtti meghitt hangulatú adventi vásárok esetében is.

De mi a helyzet a szputnyikosokkal?

ausztria téli programok
Fotó: Ober-Österreich Tourismus/Moritz Ablinger

Arról még nincs pontos információ, hogy a magyaroktól elfogadják-e az orosz vakcinát, de Salzburg tartomány vendéglátósai megoldást sürgetnek az orosz Szputnyik és a kínai Sinopharm vakcinával beoltott idénymunkások számára. Így nem kizárt, hogy velük együtt a magyar turisták számára is enyhítés jöhet majd.

Ausztriában bőven van időnk arra, hogy (újra)felfedezzük a tél iránti szerelmünket. A téli szezon kellően hosszú lesz, a kulturális és kulináris élvezeteknek pedig mindig szezonja van. A háromlépcsős rendszerről, az aktuális beutazási szabályokról, az ausztriai tesztlehetőségekről, valamint a biztonságos síelésről és téli üdülésről minden részletes információt megtalálsz ezen az oldalon.

Az alábbi cikkeket se hagyd ki:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3