fedélzeti kamera autóban
2 in 1: autós kamera és profi navigáció

Nagyobb biztonságban tudhatjuk magunkat és autónkat, ha a kocsinkba fedélzeti kamera is kerül. Számos márka és típus közül válogathatunk, a készülékek ára pár tízezer forinttól indul, és a határ, ha nem is a csillagos ég, de megközelíti a százezret.

fedélzeti kamera autóban
A fedélzeti kamera menet közben és parkolás idején is mindent lát és rögzít.

Az autós kamerák különféle funkciókkal vannak ellátva, rengeteg típus és változat kapható. Sőt, ha egy kicsit bizonytalannak érzed magad vezetés közben, akkor is segítségedre lehet. A leghasznosabb funkciók szerintünk a következők:

 1. A fedélzeti kamera elöl-hátul rögzíti az autó körüli eseményeket menet közben, így a felvétel bizonyítékként szolgálhat a kisebb-nagyobb baleseteknél.
 2. A videofelvételeket típus és dátum szerint rendezi a készülék.
 3. Parkoló üzemmódban parkolás közben figyeli a kocsit és környezetét, miközben felveszi az eseményeket. Így könnyen visszanézhetjük, hogy mi történt, amíg távol voltunk szeretett járművünktől.
 4. Útközben jelzi a sebességmérő készülékeket – és nem csak azt mutatja meg, hol van traffipax, hanem azt is, hogy mennyivel megyünk és hogy mennyi a megengedett sebességhatár.
 5. Jelez, ha kilépünk a sávunkból, ha túl közel megyünk az előttünk haladó autóhoz és figyeli, mennyire vagyunk fáradtak – ilyenkor figyelmeztet, hogy álljunk meg pihenni. Ez a funkció akár egy súlyos balesettől is megvédhet minket!
 6. A megtett utat rögzíti a fedélzeti kamera GPS-nyomkövetője, ami azt jelenti, hogy a rendszer naplózza a hely- és sebességadatokat.
 7. A kamerába épített navigációs rendszer a legjobb útvonalat ajánlja a célállomásra, értesít a sebességkorlátozásokról és a parkolásban is segít.
 8. Van érintőképernyős fedélzeti kamera és olyan is, ami wifi-hez csatlakoztatható, és így a felvételekből készített fotók pikkpakk továbbíthatók, feltölthetők a különböző netes felületekre (például Facebook, YouTube).

 

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •