Lamborghini dubaji rendorautok
A dubai rendőrségi flotta Lamborghinije (Fotó: Facebook)

Ferrari, Lamborghini, Porsche, Aston Martin, Audi – csak néhány a dubaji rendőrautók közül. Egyértelmű, hogy a világ leggazdagabb országában a rendőrségnek is lépést kell tartani a színvonallal, és ezt Dubajban bizony nem aprózzák el. Mutatunk 5 szuperjárgányt, amelyekből rendőrautót csináltak az arabok. Egyet már most elárulunk, ezeknek a kocsiknak a láttán bárki szívesen állna egyenruhásnak az Egyesült Arab Emírségek második legnagyobb városában.

Bugatti Veyron

Have a great new Week!

Közzétette: Dubai Police Super Cars – 2018. május 26., szombat

Elég annyit mondani róla, hogy a Bugatti Veyron volt a világ első olyan autója, ami átlépte az 1000 lóerős álomhatárt. Végsebessége meghaladja a 400 km/órát, százra 2,5 perc alatt gyorsul fel. Azért Dubajban sem vezetheti bármelyik rendőr ezeket a szuperkocsikat, a jogosultságot ki kell érdemelni, és egy speciális tréningen is részt kell venni.

McLaren 12C

Downtown

Közzétette: Dubai Police Super Cars – 2016. február 10., szerda

2013-ban került a dubaji rendőrautók közé a McLaren szuper sportkocsija. Ebben az évben több luxus sportjárgányt is beszereztek a flottába. Akkor azt mondták, az autópálya rendőrség munkáját szeretnék megkönnyíteni ezekkel a kocsikkal. És valóban, nem vették félvállról a flottabővítést.

Mercedes G63 AMG

Közzétette: Dubai Police Super Cars – 2019. július 7., vasárnap

A Mercedes testreszabott Brabus SUV-ja szintén 2013-ban került a dubaji rendőrséghez. Krómozott sportkipufogó, könnyűfém felnik, a beltérben alumínium pedálok és bőrszegély teszi még egyedibbé a kocsit. 4,9 másodperc alatt gyorsul százra, végsebessége 240 km/óra.

Aston Martin One-77

Közzétette: Dubai Police Super Cars – 2017. április 14., péntek

Ez az Aston Martin szuperautó nagyon ritka példány. Ahogy a neve is mutatja, mindössze 77 darab készült a belőle a világon. Nagy valószínűséggel egy gazdag arab üzletember adományozta a dubaji rendőrségnek. 750 lóerős motorjával sokáig a flotta legerősebb tagja volt.

Chevrolet Camaro SS

On the roads …

Közzétette: Dubai Police Super Cars – 2014. december 24., szerda

Akárcsak a bemutatott rendőrautók, úgy a Chevrolet Camaro SS is fehér színben pompázik, zöld csíkokkal és a dubaji rendőrök hivatalos jelvényével díszítve. Kicsit kilóg az eddig bemutatott szuperautók sorából, de mindenképpen meg kellett említenünk, hiszen nagyon nem szokványos hivatali jármű. 426 lóerős motor hajtja és mindössze 5 másodperc alatt eléri a 100 km/órás sebességet.

+ 1 dubaji rendőrautó

Nem csak a fényűzést tartja szem előtt a dubaji rendőrség. Ahogy a kor megkívánja, a környezettudatosság is kiemelt szerepet játszik a flottaalakításban. Tavaly szeptemberben nyolc darab elektromos Chevrolet Bolttal (nálunk Opel Ampera) bővült a híres rendőrségi autópark.


Azt azért mindenkinek megsúgjuk, hogy nem kizárólag a rendbontók kézre kerítésében vesznek részt ezek a szuperkocsik. Mivel Dubajban minden az előkelőségről és a fényűzésről szól, így ezek a rendőrségi autók nagyon komoly reklámértéket képviselnek. Mi mást hirdetnének, mint hogy mennyire gazdag az Egyesült Arab Emírségek legnépesebb városa.

Természetesen Európát sem kell félteni, ha luxus rendőrautókról van szó. Lamborghinik, Porschék és Audik akadnak az öreg kontinens rendőrségi flottáiban is.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •