Lombkorona sétány
(forrás: szallas.hu)

Te is irigykedve nézted gyerekként a törpök életét a magas fák között? Akkor ezek a lombok ölelésében megbúvó helyek biztosan tetszeni fognak. Az egyedi és izgalmas élmény magával ragad, ha ellátogatsz a hazai legszebb 4 lombkorona sétány egyikére.

A legszebb ösvények hazánkban

Tudtad, hogy kis hazánkban rengeteg olyan különleges helyszín van, ahol a magas fák közelségében kirándulhatsz? Ráadásul egy olyan extrém környezetben, amelyet eddig csak a lombkorona ölelésében megbújó állatok élvezhettek. Vedd hát fel kedvenc túrabakancsod és irány a hazai különleges lombkorona sétányok egyike!

1. Jeli lombkorona sétány

A Jeli lombkorona sétány az észak-amerikai Sziklás hegység hangulatát idézi meg. A kirándulás lehetősége nem csupán gyönyörű, de igazán extrém környezetben is épült. A Jeli Varázskert részeként megalkotott lombkorona sétány 10 méter magasan, és 130 méter hosszan emelkedik a fák fölé. A hatalmas fenyőritkaságok, és különös madárvilág között sétálva akkor sem kell aggódnod, ha éppen nem dalolnak a kisállatok. Okostelefonod segítségével ugyanis bármikor meghallgathatod a madarak csicsergését. A sétány végén pedig a gyermeki énedet is szabadjára engedheted, hiszen ott vár egy igazi óriáscsúszda. A sétány megalkotói a mozgáskorlátozottakra, és a kisgyermekkel érkező vendégekre is gondoltak: a sétányhoz egy akadálymentesített völgyhidat is építettek.

Jeli lombkorona sétány
A gyermeki éned is újra szárnyalhat (forrás: matisesegri.hu)

2. Makói lombkorona sétány

Hazánk egyik legismertebb és talán legtöbbet is látogatott lombkorona sétánya egyértelműen a Makón található. A különleges hangulatú makói wellness központ mellett, hasonlóan különleges hangulatban találkozhatsz a a lombkorona útvonalán is megjelenő hagyma motívummal. A szórakozás az ösvény minden részén garantált, mivel egyrészt találkozhatsz a 20 méter magas, hagyma alakú toronnyal, illetve a 40 méter hosszúságú spirálcsúszdával is. A számos ügyességi és kaland elemekkel tűzdelt részek mellett pedig már csak hab a tortán a pihenőpark. A Maros-parton épült, 9 méter magasan elhelyezkedő lombkorona sétány egy igazi látványosság, amely egy teljesen új, igazi mesés világba invitál.

Lombkorona sétány - Makó
Lenyűgöző látvány a makói lombkorona sétány (forrás: trekhunt.com)

Az ajánló a következő oldalon folytatódik!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2