87 éves - Ford Match-E
A 87 éves Pedro Garcia ma büszke Mustang Mach- tulajdonos (Fotó: Ford)

A 87 éves Pedro García egész életében benzinmotoros autókkal járt, most viszont tisztán elektromos hajtású Mustang Mach-E modellt választott. Ezzel pedig bebizonyította, hogy sosincs késő a jövő befogadásához. Ezt is ajánljuk: Ford Mustang Mach-E: felvillanyozott minket a 346 lóerős elektromos sportautó

Pedrónak már sok Fordja volt az évek során, így lakóhelyén, a spanyolországi Alicantéban régóta törzsvevőnek számít a helyi Auto Christian márkakereskedésben. Éppen ezért a kereskedés csapata odafigyelt arra, hogy Pedro az elsők között ismerhesse meg a Mustang Mach-E-t. Amikor kiderült, hogy tetszik neki az autó stílusa, azonnal rendeltek egyet.neki. Azóta is minden egyes lépésnél ott vannak, segítve Pedrónak, hogy megismerje és megszokja új autóját. Nem mintha túl sok segítségre lenne szüksége.

Sokan azt hihetnék, hogy ilyen idős korban már nehéz megszokni egy csúcstechnológiájú elektromos autót. Miguel Estrela, az Auto Christian értékesítője szerint Pedro nagyon magabiztosan kezeli a Mach-E-t. Tapasztalata szerint sok fiatalabb ember még mindig tart a villanyautózástól. Pedro azonban az élő bizonyíték arra, hogy ez a váltás jóval könnyebben megy, mint gondolják.

Pedro szerint a Mustang Mach-E a jövő autója

A feltöltés például az egyik olyan dolog, amit Pedro nagyon hamar megszokott. Egyszerűen csak csatlakoztatja az autót a házában felszerelt fali töltőkészülékre, és reggel már úgy ébred, hogy a Mach-E útra kész. A jármű csendessége és könnyű kezelhetősége – különösen az egypedálos vezetés lehetősége – nagyon meggyőzte az idős férfit. Olyan helyekre is elutazik most vele, ahol az elmúlt ötven évben még sosem járt. És hogy Pedro szerint mi a legjobb az egészben? Az, hogy többé nem kell benzinkútra járnia. Sőt – a Mustang Mach-E nagy hatótávolságának köszönhetően – menet közben sem kell megállnia, hogy feltöltse az autóját.

Az emberek gyakran tartanak a változástól, Pedro példája azonban azt mutatja, hogy a jövő technológiája könnyebben befogadható és élvezetesebb is, mint képzelnénk. “Nem mehetünk szembe a jövővel, inkább haladnunk kell a korral. Ez az autó pedig a jövő autója!” – mondta Pedro Garcia.

Ezeket a cikkeket is ajánljuk:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •