Velencei-to_Agard
A Velencei-tó Agárdnál (Fotó: Wikipedia)

Használjuk ki a jó időt, menjünk kirándulni, múzeumba vagy kalandparkba, legyünk néhány napra turisták. Összegyűjtött néhány belföldi programot, amiért megéri akár autóba is ülni, garantált szórakozás lesz kicsiknek és nagyoknak.

1. Egynapos kerékpártúrára ideális úti cél lehet a Tisza-tó vagy a Velencei-tó körbetekerése, ahol a sportolás közben gyönyörködhetünk a festői tavaszi tájban. Budapest környékén érdemes kitekerni a Római partra, mert májusban ott is elkezdődik a szezon.

Balaton_Tihanyi_apatsag
A Balaton Tihanynál

2. A Balaton ebben az időszakban is csodálatos látványt nyújt, és ilyenkor megismerhetjük a környék nyugodt arcát. Jó időben a tókerülés is kellemesebb, és még valószínűleg a kerékpárutak sincsenek tele biciklisekkel. Legyen akár az északi vagy a déli part, a tó környékén felfedezni valót találhatunk.

Nyiregyhazi Allatpark
Nyíregyházi Állatpark (fotó: Wikipedia)

3. Az ország legkülönlegesebb állatkertje a Nyíregyházi Állatpark, tökéletes programlehetőséget biztosít minden korosztálynak, ahol azon kívül, hogy varázslatos környezetben sétálhatunk, láthatunk cápákat, fehér tigrist és gorillát is. Az ország számos pontján láthatunk állatokat testközelből, a magánállatkertek mellett vadasparkok és akváriumok nyújtanak páratlan élményeket.

4. Akkor se csüggedjünk, ha esetleg rosszra fordul az idő, mert sok beltéri programlehetőség közül válogathatunk. Ilyenkor mehetünk moziba, múzeumba vagy cirkuszba. Budapesten például egy különleges program lehet az Inkák Aranya Kiállítás, ahol felbecsülhetetlen értékű kincseket csodálhatunk meg, és megismerkedhetünk az inkák különleges civilizációjával.

Káli-medence
A Káli-medence lankái (fotó: 123RF)

5. A kellemes időjárás tökéletes egy hosszabb-rövidebb túrához, kiránduláshoz. Szerencsére hazánk bővelkedik a csodálatos gyalogutakban, a Dunántúl mesés célpontjai mellett az ország minden pontján érdemes térképet ragadni és elveszni a szépségekben.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •