abba visszatér új album koncert
A világszerte népszerű ABBA 1982-ben oszlott fel (Fotó: Baillie Walsh/Variety)

Negyven év után új stúdióalbumot készített az ABBA, az ABBA Voyage című, tíz dalt tartalmazó album novemberben jelenik meg – még az előtt, hogy elindítanak egy koncertsorozatot, amelyen avatárok fogják előadni legnépszerűbb dalaikat. Ez is érdekelhet: Koncertezz a Balaton közepén és éld át életed legszebb naplementéjét

Az ABBA Voyage egy futurisztikus hologramkoncertnek ígérkezik, ahol a tagokat digitális avatárok helyettesítik

“Először csak két dalra jöttünk újra össze, aztán azt mondtuk, lehetséges, hogy még néhányat csinálnunk kellene” – mondta Benny Andersson. Végül 10 számot rögzítettek, ezek közül kettőt csütörtökön bemutattak a sajtótájékoztatón. Az I Still Have Faith In You egy szeretetteljes zongorára írt ballada, amely az együttes négy tagja közötti kapcsolatot mutatja be. A második dal, a Don’t Shut Me Down egy mini melodráma az olyan ABBA-klasszikus hangulatában, mint a The Day Before You Came, amely arról szól, hogy egy nő visszatér partneréhez több évvel az után, hogy faképnél hagyta őt. Mindkét dal rajta lesz a november 5-én megjelenő ABBA Voyage (Utazás) című albumon.

abba voyage
Az új album és koncertsorozat az ABBA Voyage címet kapta, a tervek szerint a koncerten a tagok digitálisan megfiatalított verziói lépnek majd fel (Fotó: abbavoyage.com)

„Régen volt már, hogy együtt zenéltünk. Tulajdonképpen majdnem 40 éve. Szünetet tartottunk 1982 tavaszán, és most úgy döntöttünk, hogy itt az ideje visszatérni. Azt mondják, vakmerőség több mint 40 évet várni két album között, ezért felvettük az 1981-es ‘The Visitors’ folytatását. Mindenkinek, aki türelmesen követett minket így vagy úgy az elmúlt évtizedekben: Köszönjük, hogy vártatok. Itt az ideje, hogy egy új utazás kezdődjön” – írja a Telex a Variety nyomán.

Az új dalokat az együttes virtuális koncertsorozatán is fogják játszani, amelynek szintén ABBA Voyage lesz a címe, ez jövő május 27-én kezdődik egy speciális londoni arénában. A hét hat napján az ABBA tagjainak digitális verziói adják elő egy tíztagú elő zenekar kíséretében az együttes legsikeresebb számait.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •