modern gyárak éjszakája audi győr gyár
Többek között az Audi győri gyárába is betekintést nyerhetünk. (Fotó: Audi Hungaria Zrt.)

Az AUDI HUNGARIA Zrt. kapta a „PwC 2020 Legvonzóbb Munkahelye Díj összesített 1. helyezése” címet, valamint a győri vállalat vehette át iparági kategóriában a legvonzóbb autóipari gyártó első helyét is.

A PwC Magyarország a korábbi évekhez hasonlóan 2020-ban is megvizsgálta a munkahelyválasztási preferenciákat. Tavaly a győri vállalat – amelyik igyekszik a lányok számára is vonzóvá tenni az autóipart -, tarolt a fiatalok körében. Ezúttal azonban a fiatalok mellett a teljes munkaerőpiac igényeit feltérképezték a szakemberek. Magyarország mellett további 10 európai ország is részt vett a kutatásban – a részt vevő közel 35 ezer válaszadó 35 százaléka felsőoktatásban, míg 14 százalékuk középiskolában tanul, 50 százalékuk pedig főállásban dolgozik.

audi legvonzóbb munkahely
2020 Legvonzóbb Munkahelye hosszú távú perspektívát biztosít munkatársainak

“Örülünk annak, hogy idén is Magyarország legvonzóbb munkáltatója vagyunk. Ezt a pozíciót a jövőben is szeretnénk megtartani és vállalatunk számára továbbra is a legjobb szakembereket megnyerni. Mindehhez fontos sikertényező a vonzó javadalmazás, számos béren kívüli juttatás, illetve sokrétű képzési és továbbképzési kínálatunk” – mondta Dr. Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja. „Napjainkban a munkavállalók számára fontos tényezők a rugalmas munkavégzés, valamint a munka és magánélet közötti egyensúly. Ezeket is fontos célként definiáljuk” – tette hozzá Dr. Knáb Erzsébet.

Az Audi Hungariának sok női munkavállalója van, nem is akármilyen munkakörökben. Kis-Hontvári Dorina ergonómus nap, mint nap azon dolgozik, hogy olyan munkahelyi környezetet biztosítson a munkatársaknak, amiben hosszú távon is jól érzik magukat. Kiss Melitta Patrícia gyártástervező mérnök pedig arról mesélt nekünk, hogy az autógyártás során még a ragasztókat is nagyon alapos kísérletezés során fejlesztik ki.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •