olaszorszag kampany koronavirus
Andrea Bocelli, is csatlakozott a kampányhoz; fotó: Pexels/JÉSHOOTS
Az Olasz Külügyi és Nemzetközi Együttműködés Minisztérium elindította a #WeAreItaly  #StayTunedOnIt kampányt, hogy a mindig kreatív és életteli Olaszországot népszerűsítse ezekben a nehéz napokban. Olaszország a koronavírus járvány által egyik leginkább sújtott ország.

Ismert művészek YouTube üzenetei

Andrea Bocelli, Uto Ughi, Tiziano Ferro, Nicola Piovani, Paolo Fresu, Ada Montellanico, Nek, Andrea Griminelli, Rita Marcotulli, Fabrizio Bosso és sok más olasz művész csatlakozott már a kezdeményezéshez. Videóüzenetekkel és egyéb módokon próbálják elérni, hogy a nagyvilág ne veszítse el kapcsolatát az olasz kultúrával. Ezen kívül számos, az olasz kulturális intézmények által népszerűsített kezdeményezés lát napvilágot. Ezek célja, hogy az olasz és nemzetközi közönség számára különleges virtuális kulturális szórakoztatást nyújtson – tájékoztatott a budapesti Olasz Kultúrintézet a #WeAreItaly kampányról.

Honlap is indult Olaszország népszerűsítésére

Az Olasz Külügyi és Nemzetközi Együttműködés Minisztériuma naponta újabb videókat és különleges tartalmakat gyűjt össze. Ezek segítségével kívánják megmutatni azt az Olaszországot, amely továbbra is készen áll a kultúra és szórakozás létrehozására és terjesztésére. A kulturális tartalmakat egy e célból indított honlapon, a közösségi média csatornáin és a külföldi olasz nagykövetségek, konzulátusok és kultúrintézetek hálózatán keresztül fogják népszerűsíteni.

olaszorszag kampany
#WeAreItaly – maradjunk kapcsolatban Olaszországgal!;fotó:Olasz Külügyi és Nemzetközi Együttműködés Minisztérium

Elsősorban múzeumok, régészeti helyszínek, könyvtárak, levéltárak, fesztiválok,  színházak, filmek, élő adások, televízió- és rádióadások, valamint különböző kiadók teljes online kulturális kínálata lesz elérhető. Így például: Luce Intézet, Milánói és Bolognai Filmtárak, Könyvfesztiválok, Brerai Képtár, MAXXI.

Forrás: Turizmus.com

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •