bogárhátú búcsúfilm
A másfél perces videó alatt természetesen egy Beatles dal csendül fel; fotó: Pixabay/Pexels

Tavaly a Volkswagen hetven év elteltével befejezte a VW Beetle, azaz a klasszikus bogárhátú utódjának gyártását. Az ikonikus modelltől az autógyártó egy olyan animációs kisfilmmel búcsúzik, amely tele van popkulturális, nosztalgikus utalásokkal. A búcsúvideó számos pontján tűnik fel 1-1 híresség, köztük Ren McCormack, vagyis Kevin Bacon és Andy Warhol is.

A búcsúfilm szereplői

Kevin Bacon a főszereplője az 1984-es Footlose című filmnek – egy híres jelenetében a főszereplő karakter, Ren McCormack egy Bogárból pattan ki és lejt felejthetetlen táncot. Andy Warhol sem maradhatott ki a búcsúfilmből: a legendás Pop Art művész 1985-ben készített reklámplakátot a legendás kisautóhoz.

Az utolsó mérföld (The Last Mile) című animációs kisfilmet Johannes Leonardo készítette, a másfél perces videó alatt természetesen egy Beatles dal csendül fel, a „Let it Be” hallható egy chicagói gyerekkórus előadásában. A zeneválasztással az alkotók a brit banda híres lemezborítóját, az Abbey Roadot idézik meg. Ezen egy szabálytalanul parkoló bogárhátú látható – a kocsi tulajdonosa a tilalom ellenére a két bal kerekével felparkolt a járdára, mielőtt az együttes négy tagja rendkívül szabálykövető módon átkelt volna a zebrán. Érdekesség, hogy a VW tavaly “újraparkoltatta” a kisautót.

Ha érdekel, hogyan festenek azok a legendás kovácsoltvas Volkswagen bogarak, amelyeket egy mexikói mester készített évtizedekig, olvasd el cikkünket a nem mindennapi történetről.

Forrás: Kreatív Online

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •