volánbusz mobilbérlet alkalmazás
(Fotó: Volánbusz)

A koronavírus második hulláma miatt a Volánbusz azt javasolja az utasoknak, hogy válasszák a készpénzmentes jegy- és bérletvásárlási lehetőségeket. A Közlekedési Mobiljegy app mellett a Simple by OTP és a Voxpay alkalmazásokban is lehetőség van megváltani a jegyet vagy bérletet.

5 százalék kedvezmény a Közlekedési Mobiljegy appban vásárolt jegyekre és bérletekre

Az applikációban a helyközi menetjegyek, kiegészítő jegyek és bérletek mellett több olyan településre is kaphatók mobiljegyek és mobilbérletek, ahol a helyi személyszállítási szolgáltatást a Volánbusz biztosítja – írja közleményében a Volánbusz. A teljes árú mobilbérletek csak bérletigazolvánnyal, a kiemelten kedvezményes mobilbérletek pedig csak viszonylatigazolással érvényesek.

A Közlekedési Mobiljegy alkalmazásban az érvényesítés online történik, a jegyet az applikáció nem menti le a telefonra. Ezért az utazás előtt az utasok győződjenek meg róla, van-e adatforgalmuk, telefonjuk töltöttsége megfelelő-e.

Közlekedési Mobiljegy
A mobiljegyek és mobilbérletek használatával gyorsabb és biztonságosabb lehet az utazás. (Fotó: Volánbusz)

A maszkviselés továbbra is kötelező

A Volánbusz az MTI-nek küldött közleményében egyebek közt arra hívja fel a figyelmet, hogy átszállásos utazás esetén ne 1 darab menetjegyet vásároljanak. Helyette külön-külön az adott útszakaszoknak megfelelő övezetű jegyeket, az egyes szakaszok kilométereit pedig ne vonják össze.

Az alkalmazások az alábbi linkről tölthetők le: mobiljegy.nmzrt.hu.

Ne feledjük, Volánbuszos és vonatos utazásaink alkalmával mindig legyen nálunk maszk! A koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében a BKK járatain, a vonatokon és Volánbuszokon is kötelező a száj- és az orr eltakarása. Szeptember 15-től pedig kizárhatóak az utazásból azok az utasok, akik nem hordanak az orrukat és szájukat eltakaró maszkot, kendőt vagy sálat a MÁV-START és a Volánbusz járatain.

Forrás: MTI, volanbusz.hu