visegrád fellegvár
A Fellegvárat autóval minden évszakban a 11-es főútról lehet megközelíteni; fotó: www.visitvisegrad.hu

A fővárostól pár kilométerre fekvő Visegrád télen is vonzó úti cél, mehetünk autóval, hajón, vagy busszal. A táj mindig csodás, a Fellegvár, a Visegrádi Királyi palota és múzeum ilyenkor is nyitva van, kulturális és sportos programokat a hideg évszakban is szerveznek, de wellnesselésre is van lehetőség. Következzen három tipp egy visegrádi kiruccanáshoz.1. Fellegvár és Szent Korona

Évről évre több tízezren látogatnak el a város legmagasabb pontján fekvő Fellegvárba, melynek teraszáról rendkívüli panoráma nyílik a Dunakanyarra, és mely több, elsősorban a középkorról szóló izgalmas kiállításnak is otthont ad. Például a vár történeti kiállítása, a Panoptikum, vadászati, halászati és gazdálkodási kiállítás. A Szent Koronát és a koronaékszereket történelmünk különböző periódusaiban többször is őrizték a Fellegvárban. E ténynek állít emléket a vár falai között ma is megtekinthető, tökéletesen hű Szent Korona-másolatot bemutató kiállítás.

fellegvár visegrád
Fentről csodás a panoráma; fotó: www.visitvisegrad.hu

A Fellegvárat autóval minden évszakban a 11-es Főútról, a Rév utcán keresztül haladva, majd elhagyva a Keresztelő Szent János templomot, a Mátyás Király úton át egy kanyargós szerpentinen, a Panoráma körúton lehet megközelíteni. A távolság kb. 7 km. A Fellegvár február végéig pénteken, szombaton és vasárnap látogatható.

2. Az élő középkor városa modern hotelekkel

Visegrád gasztronómiai kínálatában elegáns szállodai éttermek, történelmi hangulatú vendéglátóhelyek, és családias kisvendéglők szerepelnek. A Visegrád központjától 400 méter távolságra lévő 4* superior Royal Club Hotel a Dunakanyar egyik legszebb részén található, a Dunára, Dunakanyarra, Fellegvárra néző panorámával. A város földrajzi helyzetét, természeti, történelmi és gyógyvíz adta lehetőségeit kihasználva készítik a programokat. A szálloda különtermében konferenciákat, tréningeket, esküvőket tartanak. Saját wellness, sport és szabadidős lehetőségeik is vannak. Sűrűn foglalják le csapatépítő tréningekre is. A wellness központban kültéri és beltéri medence, egy 34 fokos beltéri pezsgőfürdős medence, egy 34 fokos belső gyermekmedence, finn és infraszauna aromaterápiával, színterápiával, Kneipp taposó medence, szolárium és egy relaxációs himalájai só szoba biztosítja is van. De szerveznek kirándulásokat, túrákat is. 

visegrad wellness hotel
Kirándulás után jólesik egy kis lazítás; fotó: Royal Hotel

Szervesen hozzájuk tartozik a Patak Park Hotel, amely Visegrád első felnőttbarát szállodája a Dunakanyar egyik legszebb részén az erdővel szegélyezett Apátkúti-patak partján található. A négycsillagos színvonalú Patak Park Hotel számos lehetőséget kínál azoknak is, akik az aktív kikapcsolódás érdekében látogatnak el ide. Az erdei panorámás kültéri jakuzzijuk sok vendéget vonz. 

3. Visegrád hangulatos sípályáján este is csúszhatunk

Ha kilépünk a szállodából, pár száz méterre belül bent vagyunk a csodás tájban, játszótér, turista útvonalak, Visegrádot Szentkúttal összekötő ösvény található. Télen a négyévszakos családi Nagyvillám Sípálya hóágyúzott pályája síelőknek snowboardozóknak, szánkózóknak nyújt szórakozást. 

sipalya visegrad
Hangulatos esti sízés; fotó: DunakanyarGO

Új ratrakuknak köszönhetően szenzációs lett a fő pálya felülete, most már bátran felvehetik a versenyt az osztrák pályákkal. 17 órától kedvezményes jegyárakkal várnak, érdemes az olcsóbb és hangulatos esti sízést is kipróbálni. Nyitva van a síkölcsönző és lehet jelentkezni síoktatásra is. A hangulatos melegedőből teljes panoráma nyílik a pályákra, így a szülők, nagyszülők, kényelmesen nyomon követhetik a pályákon zajló eseményeket.