Land Cruiser vilagkoruli ut 6
A fiatal pár áthajózta a Land Cruisert Malajziába, ahonnan Thaiföld, Kambodzsa, Laosz, Mianmar, India, Nepál, Pakisztán és Irán érintésével érték el Európát

A világ egyik végéből a másikba költözni komoly szervezést igényel. Egy fiatal pár azonban frappáns megoldást talált a problémára: mindenüket hátrahagyták, beültek egy öreg Toyotába, és egyszerűen nekivágtak az útnak. A Land Cruiser Új-Zélandról indult Nagy-Britanniába.

Ronda volt, de működött a 20 éves Land Cruiser

A brit Joss Quilty éveken át élt és dolgozott Új-Zélandon, majd egyszer csak úgy döntött, hazaköltözik. Életében csupán két dolog volt elég fontos számára ahhoz, hogy magával vigye: olasz barátnője, Romy Romagnoli és pár évvel korábban vásárolt, közel húszéves Toyota Land Cruisere.

Land Cruiser vilagkoruli ut
Bőröndök a tetőcsomagtartón

Mivel sem ingóságaik, sem pénzük nem volt, villámgyorsan megszületett a terv. Az esztétikailag kifogásolható állapotú (amikor rátaláltak, egy madárcsalád lakott benne), de teljes mértékben üzemképes terepjáró kibelezett hátsó részébe beszereltek egy fiókos bútort, egy ágyat és egy kihúzható gázrezsót, bőröndjeiket a tetőcsomagtartóra kötözték, és nekivágtak a három földrészen át tartó utazásnak.

A cikk a következő oldalon folytatódik.

1
2
3