A világjárvány miatti ideiglenes bezárását követően a ŠKODA Múzeum 2021. május 3-a óta ismét fogadja a látogatókat. Az állandó kiállítás, valamint az aktuális időszaki kiállítások látogatása mostantól érdekes videó túráknak köszönhetően is lehetséges angol vagy cseh nyelven. Ha pedig egyszer személyesen is ellátogatsz Csehországba, hogy megnézd a múzeum kiállításait, feltétlenül látogass el az 50 km-re található Liberecbe, ahol nem más, mint Ferdinand Porsche szülőháza található.

“Még a COVID-19 járvány idején is szeretnénk újra meghívni a látogatókat a ŠKODA Múzeumba. Mindazoknak, akik nem tudnak személyesen eljönni, lehetőséget kínálunk arra, hogy virtuálisan tekinthessék meg kiállításunkat. Látogassanak el a ŠKODA Museum honlapjára, ahol magyarázó szöveggel ellátott új videó túra sorozatot teszünk közzé történelmi jelentőségű központjainkról” — mondja Andrea Frydlová, a ŠKODA Múzeum igazgatója.

A ŠKODA Múzeumról

A Mladá Boleslav-i ŠKODA Múzeum gyűjteményének alapkövét az 1960-as évek második felében tették le, majd végül 1995-ben nyitották meg a vállalat létrejöttének 100. évfordulója alkalmából. Az eredeti gyárépületet szinte teljesen átépítették és ki is bővítették, hogy a saját műhelyt és a vállalat archívumát is el tudják helyezni. Később a Múzeum kiegészült a Laurin & Klement Fórummal is, megy több célra felhasználható csarnokként működik. A ŠKODA Múzeumot 2012-ben teljesen felújították.

Az állandó ŠKODA autókiállítás mellett a múzeum számos időszaki kiállítást is kínál, valamint oktatási és kulturális rendezvényeknek is otthont ad, 2019-ben több, mint 274 000 vendég látogatta meg. Jelenleg mintegy 340 kiállítási tárgynak ad otthont, köztük található a Laurin & Klement első autója, a VOITURETTE A, valamint sok-sok tanulmányautó, prototípus, sportautó és rali autó. A legrégebbi kiállítási tárgy egy SLAVIA kerékpár 1899-ből.

A ŠKODA Múzeum virtuális videótúráit a következő oldalon találod.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3