véradás
Vért bárki adhat, aki egészségesnek érzi magát és betöltötte a tizennyolcadik életévét; fotó: Magyar Vöröskereszt

„Nem csak úgy mutathatsz példát a világnak, hogy sportolóként rekordokat döntesz, vagy zenészként megírod a legnagyobb slágert. Hanem úgy is, hogy a véreddel megadod másnak a lehetőséget az életre! Ha vért adsz, amellett, hogy közvetlenül megmented három ember életét, esélyt kínálsz arra, hogy álmok váljanak valóra, és tehetségek törhessenek maguknak utat!”  ez a most induló véradó kampány fő üzenete. “A véred messzire juthat” szlogennel indult el Magyar Vöröskereszt kampánya, amellyel a fiatalokat szeretnék elérni. Különösen azokat, akik még soha nem éltek ezzel a fontos, önkéntes lehetőséggel.

Véradó kampány az online térben

Az elmúlt években a véradások hazai szervezéséért felelős Magyar Vöröskereszt az egyetemeken és főiskolákon szólította meg a potenciális véradókat. A koronavírus-járvány miatt azonban idén az Országos Felsőoktatási Véradóversenyek és a Hallgatói Véradások helyett az online térben megvalósuló kampánnyal hívják fel a fiatalság figyelmét arra, hogy a véradásokra nagyobb szükség van, mint valaha! 2020. október 20. és 2021. május 31. között főként a közösségi média csatornákon, bejegyzések, Instagram-filterek és további tartalmak segítségével próbálják minél több emberrel megismertetni a véradást. Minden fontos információ megtalálható a véradó kampány központi oldalán. A cél az, hogy a felületen található véradási helyszínkereső segítségével minél több fiatal keresse meg a hozzá legközelebb eső véradást és önként menjen el vért adni. A véradásokhoz időszakosan különböző kihívások és nyereményjátékok is kapcsolódnak majd.

messzire juthat kampány vöröskereszt

véradó kampány magyar vöröskereszt

 

 

Vért egyébként bárki adhat, aki egészségesnek érzi magát és betöltötte a tizennyolcadik életévét. A véradásokért felelős két szervezet, az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt hangsúlyozzák, hogy vérre az előttünk álló téli hónapokban is nagy szükség lesz. Kiemelték azt is, hogy a már korábban életbe léptetett különleges biztonsági intézkedéseknek köszönhetően, a véradások a járványhelyzet alatt is biztonságosak.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •