utazós könyvek könyvajánlók
Utazós könyvek, amivel bejárhatjátok a világ legszebb tájait (Fotó: Freepik)

Könyvet olvasni jó, pláne, ha ezek a könyvek az utazáshoz kapcsolódnak, illetve arról szólnak, hogy a főhős bejárja a világ valamely gyönyörű táját. Minél több könyvet olvasunk, annál többek leszünk mi is. Eljuthatunk olyan helyekre, melyekre talán a való életben nincs lehetőségünk, az olvasás által megismerhetünk új kultúrákat, emberi sorsokat. A történetek tanulságait pedig a saját életünkben is hasznosíthatjuk. Könyvajánló cikkünkben a legjobb utazós, utazással kapcsolatos könyveket szedtük össze nektek.

A legjobb utazós könyvek

1. Gayle Forman: Csak egy nap

csak egy nap könyv

Igazi utazós könyv, amelyet olvasva az ember tényleg úgy érzi, mintha ott járna az európai városok utcáin. Párizs és London amúgy is fantasztikus helyek, ahova legalább egyszer érdemes elmennie mindenkinek. A könyv nem csak a városokat mutatja be részletesen, de a főhős, Allyson jellemfejlődését is szépen érzékelteti. A történet kitűnően bemutatja, milyen az, ha szüleitől elszakadva önállóvá válik az ember, megismeri önmagát és persze szerelembe esik, történetesen egy helyes holland sráccal, Willem-mel.

2. Yann Martel: Pi élete

pi élete könyv

A könyv sikerét követően film is készült a történetből, amely négy Oscar-díjat nyert el 2012-ben. A főszereplő, Pi Patel, indiai kisfiú kvázi egy állatkertben él, amelyet apja irányít. A nehéz anyagiak miatt azonban a család eladni kényszerül a vállalkozást és néhány állattal a fedélzeten azt tervezik, hogy áthajóznak Kanadába. A hajó viharba kerül, amelyet csak a kisfiú és néhány állat él túl. Innentől kezdődik a közel kétszáz napos hánykolódás a tengeren és közben a valódi utazás Pi belső lelki világában.

Az utazós könyvek listája folytatódik a következő oldalon is.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3