Szingapúr tengerpartja, Sentosa

Harmadnap a gyönyörű napsütéses időnek köszönhetően úgy döntöttünk, felfedezzük Sentosa szigetét, amelyet a helyiek is előszeretettel használnak mini nyaralóhelyüknek. Földrajzilag annyira közel van Szingapúr szárazföldi részéhez, hogy közigazgatásilag csak egy külön kerületnek számít a városállamon belül. A szigetre libegővel tudtunk átmenni, de így nagyon jó volt látni hátranézve a város emelkedő felhőkarcolóit.

Sentosa
Szingapúr nyaraló paradicsoma a Sentosa-sziget (Fotó: Wikipedia/Chensiyuan)

A szigeten ma már áll egy 110 m magas torony, amelynek tetejéről tiszta időben akár Malajziáig is ellátni. Ezenkívül hatalmas tropicarium és vízi Disneyland üzemel, amely évente több százezer turistát vonz. Ahhoz képest, hogy a hajózás milyen jelentős szerepet tölt be Szingapúr életében, és emiatt mennyi szállítóhajó állomásozik a partokhoz közel, a sziget partja rendezett, a víz pedig átlátszóan tiszta. Úszni csak egy kis területen lehet, de bérelhető kajak, amivel egész nagy part menti részt be lehet evezni.

Szingapúr éjjel

A negyedik nap délutánján bejártuk a Marina Bay és a Clarke Quay negyedét is. A kikötőben fahajóra szálltunk és lecsorogtunk egészen a Clarke Quay negyedig. Ez a rész az éjszakai életéről ismert, számos bár és étterem található a Singapore folyó két oldalán, amely esti fényekkel megvilágítva még hangulatosabb tud lenni. Érdemes a hajóról is megnézni ezt a negyedet, teljesen más látképet kölcsönöz a folyó közepéről egyszerre látható két oldal, mint külön-külön a szárazföldről.

Szingapúrral szemben az ember egyszerűen nem tud közömbös maradni, vagy csak a felhőkarcolókat, a sok autót és a siető dolgozókat látja meg, vagy észreveszi mennyi kreativitás, pozitív energia lakozik a városban és milyen békében tudnak élni együtt a különböző kultúrájú népcsoportok. S utóbbi felfedezéstől örökre szívébe zárja e csodás várost.

Az eredeti cikk szerzője: Szabó Petronella, a petrazworld.com utazási blog szerzője.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3
4