omv elektromos gyorstöltő Szilágyi Erzsébet fasor

Az OMV új elektromos töltőt telepített Budapesten a Szilágyi Erzsébet Fasoron és Szegeden a Dorozsmai úton található töltőállmásán. A készülékek egy-egy 250 kW összteljesítményű ultragyors Elli Flexpole töltő, melyeken 2 db CCS folyadékhűtéses töltőcsatlakozó áll a vásárlók rendelkezésére.

A két töltőcsatlakozó egyenként 150 kW teljesítmény leadására képes, de ha egyszerre két elektromos jármű is tölt, akkor ez az érték 120-120 kW-ra korlátozódik. A mintegy 3 tonnás szerkezetbe LFP akkumulátort építettek, melynek elérhető teljesítménye 160 kWh (193 kWh bruttó teljesítmény mellett). Ez a megoldás a legmodernebb technológiát képviseli, és sokkal biztonságosabb, mint a hagyományos NMC litium-ion akkumulátorok.

 

Az új OMV töltőnél gyorsan és egyszerűen lehet fizetni. A gép bankkártyát és OMV Routex kártyát is elfogad. Míg az autó kint töltődik, addig a vezetője bent töltődhet fel egy finom olasz pörkölésű kávéval vagy akár friss szendvicsekkel. Sőt, az OMV SPAR express üzletek esetében akár a napi bevásárlás is kényelmesen elintézhető.

omv elektromos gyorstöltő

2025-ig további 28 elektromos töltőállomást létesít az OMV

Az OMV Magyarországon is folyamatosan ruház be fenntartható technológiákba és az e-mobilitás támogatásába. A cég november elején jelentette be, hogy 2025 novemberéig további 28, egyenként legalább 150 kW teljesítményű töltőpontot létesít 7 magyarországi forgalmas autóút mellett elhelyezkedő töltőállomásán egy több országra kiterjedő, az Európai Unió társfinanszírozásában megvalósuló projekt keretében.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •