új renault logó

A Toyota, a Kia, a BMW, a Nissan és a Peugeot után most a Renault-n a sor, hogy frissítse eddig használt emblémáját. Az új Renault logó valójában nem is annyira új, hiszen valahol már láttuk. Szemfüles olvasóink felfedezhették korűbban a trendi flat design-t kapott emblémát a hamarosan menő elektromos autóként visszatérő Renault 5 első koncepció fotóin.

Új Renault logó: A francia autón is megjelenik a sík dizájn

gilles vidal renault
Gilles Vidal és a Renault 5 prototípusa, amit már az új logó díszít

Gilles Vidal, a cég tervezői részlegének vezetője (és aki a Peugeot-tól igazolt át a Renault-hoz) szerint a prototípusra érkező pozitív visszajelzések külön kiemelték az új emblémát is. Ezért elhatározták, hogy leváltják az 1992 óta használatban lévő emblémát. Vidal azt is kiemeli, hogy fontos volt számukra a gyémánt forma (igen, gyémánt és nem pedig női nemi szerv) megtartása, de szerettek volna alkalmazkodni az új trendekhez is. Mint mondta, a klasszikus 3D-s logók mutatósak az autókon, de az online világban már elavultnak számítanak, így esett a választás az elmúlt években domináló flat, azaz sík dizájnra. Az új Renault logó két gyémántjának egymásba fonódása is beszédes, ez ugyanis a dinamizmust szimbolizálja.

Az új Renault logó először a 2022-ben érkező modellekre kerül rá, a tervek szerint pedig 2024-re minden új autón ez az embléma fog virítani.

A Renault logó evolúciója

 

Autó logók témában az alábbi cikkeink is érdekelhetnek:

Forrás/képek: Renault
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •