Úgy látszik, hogy ez a hét a Fiatról szól. A hét elején ugyanis megjelent mindenki kedvenc kis olasz autója a Fiat 500 LEGO változata. Majd az olasz autómárka legújabb full elektromos Fiat 500-asáról kiszivárgott képeket elemeztük. És ha mindez nem lenne elég, kiderült, hogy az új modellnek lesz egy bevezető, exkluzív változata is. Ez utóbbit olyan neves olasz divatházak közreműködésével tervezték meg, mint az Armani, Bvlgari és a Kartell.

Látszik, hogy a Fiatnál minden lehetséges eszközt bevetnek annak érdekében, hogy az új Fiat 500 kelendő legyen. Hiszen az új Fiat 500 ára már-már a luxuskategóriába repítette az olasz kisautót. A borsos árat leszámítva azonban nagyszerű marketing fogás lehet, hogy az bevezető változatot a Fiat három nagymúltú divatcéggel közösen tervezte. A fent említett olasz divatházak kézjegyei természetesen hangsúlyosan jelennek meg az új Fiat modelleken, így három merőben eltérő stílusú autót kapunk.

A neves olasz divatházak tervezői leginkább az autó belsejében élhették ki kreativitásukat. Az Armani által tervezett belsőt a visszafogottság és a természetes famintázatok jellemzik. Ezzel szemben a Bvlgari hozta a jól megszokott extravagáns mintákat és színeket, amitől az autó műszerfala egyszerűen lenyűgöző lett. A Kartell meglepő módon az autó külsején nagyobbat alkotott, mint a belsején, habár a kárpitozás így is gyönyörű lett.

Ha értékelnünk kellene, szerintünk a felnikben az Armani, a visszapillantó tükörben a Kartell, míg a műszerfal kategóriájában egyértelműen a Bvlgari lenne a nyertes. Az alábbi galériában ti is megcsodálhatjátok, mit hoztak ki az olasz divatházak tervezői az új Fiat 500-asokból.

A cikk a következő oldalon folytatódik.

 

1
2