turisztikai keresések
A magyarok nem mondtak le teljesen az utazásról idén nyáron sem, azonban szokásaik nagyban változtak; fotó: Freepik/rawpixel.com

A COVID–19-világjárvány teljesen átformálta 2020-as terveinket, változtak a turisztikai trendek, preferenciák, szokások. A lezárások és az utazási tilalmak jelentős hatást gyakoroltak a globális iparágakra, de különösen az utazási ágazatot érték súlyos károk. A Google megvizsgálta az aktuális turisztikai keresések trendjeit, hogy képet adjon, hogyan vélekednek a magyarok az utazásról és a turizmusról ezekben a példátlan időkben. Lássuk az eredményeket!

Keresni sem volt kedvünk

Március, április és május hónapban jelentős csökkenés volt megfigyelhető a keresések számában. 2019 azonos időszakához képest idén áprilisban mintegy 50%-kal volt alacsonyabb a turizmussal kapcsolatos böngészések száma. A nyári időszak is csak a 2018-as szintet érte el, ami a tavalyi adatokhoz képest átlagosan 15%-os csökkenést jelent. Tovább emelkedett a mobilról indított keresések száma, 2020-ban a felhasználók közel kétharmadára (65%) jellemző ez.

A cikk a következő oldalon folytatódik. 

1
2
3