tóth vera
fotó: Facebook

Fél évtizede már, hogy Tóth Vera gondolt egyet és gyomorszűkítő műtétre vállalkozott. Az énekesnő ettől a beavatkozástól és a drasztikus fogyástól várta a változást, de két évébe tellett, mire rájött: egy dolog lefogyni, és egy dolog harmóniában lenni önmagával.

Tóth Vera nem tudta elfogadni az új külsejét

– Azt hittem, hogy a drasztikus fogyás majd mindent megold. Ám hosszú időbe tellett mire ráeszméltem, hogy a plusz kilóktól megszabadulni sokkal könnyebb, mint a lelki nehézségektől. Az igazi próbatétel csak ezután jött – mondta a Borsnak Tóth Vera, aki eleinte nem értette, hogy a látványos átalakulása után miért nem érzi jól magát a bőrében. – Meg voltam győződve arról, hogy vékonyabban könnyebb lesz az életem. Hogy majd nem lesznek frusztrációim, nem kell takargatnom és szégyellnem a testalkatomat, önbizalomhiánytól szenvednem. Az első két évben képtelen voltam megbarátozni a külsőmmel, pontosabban a lelkem nem tudott megbirkózni a hatalmas változással. Legbelül még mindig kövérnek éreztem magam, hiába láttam a saját szememmel, hogy nap mint nap pozitív irányba változik a testem – magyarázta Vera. A drasztikus fogyás után, külseje mellett a lelkével is elkezdett komolyan foglalkozni, amely meghozta a pozitív változást számára.

tóth vera és párja
fotó: Bors

Szakembertől kért segítséget az énekesnő

– Ma is vannak démonjaim. Sokat küzdöttem, sokszor voltam padlón. Nem értettem, hogy miért nem vagyok elégedett, amikor végre-valahára lefogytam, sikeres vagyok a munkámban, ráadásul a szerelem is rám talált. Aztán jött a járvány… Elkezdtem komolyabban foglalkozni önmagammal, a lelkemmel és szakemberhez fordultam. Szerintem nem szégyen, sőt igenis dicséretes, ha valaki felismeri, hogy segítségre van szüksége – magyarázta Tóth Vera. Szerinte a lelki fájdalom nem olyan, mint egy fogfájás, ami előbb utóbb megmutatja magát. – A lélek egy rendkívül összetett rendszer, amin életünk végéig dolgoznunk kell. Önmagunkért. Azért, hogy békében éljünk saját magunkkal és a világgal. Én most is éppen ezen dolgozom…

Ha kíváncsi vagy, milyen autót vezet Tóth Vera testvére, Tóth Gabi, kattints cikkünkre!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •