Ki ne emlékezne a Tesla Cybertuck-bemutatóra, amikor a cég fő tervezője, Franz von Holzhausen egy teniszlabda méretű acélgolyó segítségével sikeresen pókhálósra törte a pick-up törhetetlen páncélüvegét. Ez a felejthetetlen momentum annyira elvitte a show-t, hogy el is feledkeztünk a bemutató másik nagy dobásáról  a Cyberquadról. A Tesla Cyberquad lényegében egy elektromos ATV, egy quad lesz, ami a Cybertruck kiegészítőjeként is szolgálhat. Valahogy így kell elképzelni a leendő cyberpárost:

cybertruck tesla
A tervek szerint a Cyberquadot a Cybertruck platóján is lehet majd tölteni (Fotó: Tesla)

Azonban míg a Cybertruckról folyamatosan csepegtetnek információkat, addig sajnos a Cyberquad specifikációit, árát valamint tervezett megjelenését még homály fedi. Tekintve, hogy a Tesla most elsősorban az első elektromos pick-up, valamint a Tesla Semi (kamion) fejlesztésével és piacra dobásával van elfoglalva, így a négykerekű motorkerékpárra még vélhetően jó pár évet kell várnunk.

Íme Frankenstein szörnye: a házi Cyberquad

Van azonban egy olyan lelkes Tesla-rajongó, aki nem tudott várni a Tesla Cyberquad megjelenéséig. Rich Benoit a Rich Rebuilds nevű YouTube-csatorna tulajdonosa fogta magát és többedmagával megépítette saját Cyberquadját, évekkel megelőzve az elektromos autó gyártót.

A videóból kiderült, hogy a quad alapját egy Yamaha Raptor 700R adja, pont mint a Tesla által bemutatott prototípusét is. Ezt Rich egyébként használtan vásárolta, mint ahogy azt az elektromos motort is, amelyből az akksit és a motort hasznosította a projekthez. A végeredmény pedig magáért beszél. Az elkészült DIY Cyberquad 3,9 mp alatt hozza a 100-at, végsebessége pedig 164 km/h lett.

Ha Cyberquaddal nem is tudunk szolgálni, a Tesla következő nagy dobását, a Cybertruckot te is elkészítheted házilag, és ráadásul nem is kell hozzá különösebb szaktudás sem, csupán némi kézügyesség.

Forrás: Autoblog/Engadget