görögország home office távmunka
(Fotó: jarekgrafik/ Pixabay)

Tengerparti home office? Ki mondana erre nemet? Amíg a legtöbb ország még javában a járványkezeléssel, szigorításokkal van elfoglalva, addig Görögország már a jövőt tervezgeti. Például hét évig 50 százalékos adókedvezményt ad Görögország azoknak a helyieknek, akik hazaköltöznek, illetve azoknak a külföldieknek, akik a home office-t a görög tengerparton képzelik el. Erről nyilatkozott a Reuters hírügynökségnek a görög miniszterelnök pénzügyi tanácsadója, írja a hvg.hu.

Az adókedvezmény a digitális nomádok érdeklődését is felkeltheti

Az athéni kormány fő célja, hogy hazacsalogasson 800 ezer görög munkavállalót. Főleg azokat, akik a görög gazdaság évekig tartó válságos állapota miatt külföldön keresték a boldogulást az elmúlt években. Ezenkívül számítanak a digitális nomádok érdeklődésére is, akiknek munkája nem helyhez kötött. “A világjárvány bebizonyította, hogy a technológiának köszönhetően az otthoni munka a legtöbb esetben reális lehetőség, azt pedig már a munkavállaló dönti el, hogy melyik országból kíván dolgozni” – mondta Alex Patelisz, a kormányfő tanácsadója.

tengerpart távmunka
El tudnánk viselni, egy ilyen tengerparti home office-t. És ti? (Fotó: svetlanasokolova/Freepik)

Az athéni kormány nagy lehetőséget lát Nagy-Britannia Európai Unióból való kilépésében is. Ez ugyanis számos munkavállalót, britet és külföldit egyaránt távozásra késztet a szigetországból. Számukra ideális opció lehet Görögország, főleg a most bejelentett adókedvezménnyel. “Szeretnénk egy szelet ebből a tortából” – összegezte Alex Patelisz.

A távmunka egyébként saját otthonunkban is lehet izgalmas, például ebben a futurisztikus kabinban, amelyet kimondottan a hatékony munkavégzés céljából építettek. Ha már meg van a home office helye otthon, arra is érdemes odafigyelni, hogyan rendezed be az adott kis területet. Jut rá elég természetes fény? Megfelelőek, strapabíróak, kényelmesek a bútorok? Van jól funkcionáló asztalod a munkához?

Forrás: hvg.hu/Reuters