masszázs wellness
Egy feltöltődős nap végére testünk új erőre kap, hogy szembenézzen a hátralevő téli napokkal

A téli időszak közepén immunrendszerünk segítségért kiált. Tartalékainkat feléltük, a nyári szabadság emlékei szinte elhalványultak, így igazán itt az ideje egy kényeztető programnak. A testi-lelki feltöltődésnek sajnos nem tulajdonítunk elég jelentőséget, pedig lemerült akkumulátorral a napi teljesítményünk, kedélyállapotunk is romlik. A jó hír azonban, hogy van megoldás, nem muszáj alvajáró üzemmódban élni mindennapjainkat télen sem. Vannak olyan hotelek, amelyek wellness-kínálata, szépségcsomagjai a kikapcsolódás minden lehetséges módját biztosítják. Sőt annál is többet, mivel a mozgás szerelmesei is megtalálhatják számításukat. Így már minden adott, indulhat a téli feltöltődés!

A tökéletes téli feltöltődés a vízben kezdődik

Íme, egy olyan nap forgatókönyve, ahol a főszerep a vízé, az illatos olajoké és a ránctalanító krémeké. A wellness-programot érdemes a hűvös úszómedencék, a meleg termálvizek és a lazító vízsugarakat szóró jacuzzik közelében kezdeni, hogy a felgyülemlett feszültségtől a víz jótékony hatásának segítségével minél hamarabb megszabaduljunk. Ha már amúgy is nyakig vízben vagyunk, itt az ideje a medencében végzett tornagyakorlatoknak, amik korra és edzettségi szintre való tekintet nélkül mindenkinek javasoltak.

téli feltöltődés úszás
A vízi torna alaposan megdolgoztatja az izmokat, de kíméli az ízületeket, nem terheli a csontokat és a szalagokat

Szauna az ellazult izmokért

Miután szervezetünket megszabadítottuk némi felesleges kalóriától, ideje megszabadulni a méreganyagoktól is, melynek egyik leghatékonyabb módja a szauna. Lehet finn, lehet aroma vagy infra, a lényeg, hogy segít a salakanyagok ürítésében és hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez. A szaunában ellazulnak az izmok, kinyílnak a bőr pórusai, így kellőképpen előkészítjük testünket egy kényeztető masszázsra vagy fiatalító arckezelésre, a mindent bele hívei akár mindkettőre.

Szauna wellness
A rendszeresen szaunázók ellenállóbbak, ritkábban kapnak el fertőzéseket

Kozmetika és masszázs: a téli feltöltődés ezek nélkül nem teljes

Aki tökéletesen elégedett arcbőrével, annak a napot ne kozmetikai kezelés koronázza, hanem lazító masszázs, vagy a még hatékonyabb nyirokmasszázs. A nyirokmasszázs során a terapeuta finom, ritmikus pumpáló mozdulatokkal serkenti a nyirokcsomók működését, ezzel elősegíti a szervezet tisztulását. De igénybe vehetünk speciális anti-aging kezelést is az arcunkra, így feszesebb, kontúrosabb arcélekkel, kisimult bőrfelszínnel, kevesebb ránccal térhetünk haza.

masszázs wellness
A nyirokrendszer fontos szerepet játszik a méreganyagok és baktériumok testből történő eltávolításában; fotó: Pixabay/rhythmuswege

Mire a nap végére érünk, testünk új erőre kap, hogy szembenézzen betegségektől mentesen a hátralevő téli napokkal.

Forrás, fotók: Ensana Health Spa Hotelek

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •