teli gumi kulfoldon téli autós kisokos
Fotó: Pexels/Skitterphoto

A téli reggeleken nincs rosszabb, mint a hideg miatt befagyott szélvédővel, tükörrel vagy ablaktörlővel szemben találni magunkat. Az ezt követő hosszú percekig tartó kifagyasztás, olvasztás és várakozás a hideg autóban még ennél is rosszabb, főleg, ha közben szakad a hó. Téli autós kisokos tippjeink segíthetnek neked a fagyos téli reggeleken. Egy próbát biztosan megérnek. Tipp: Így bikázd be az autót, ha egy fagyos reggelen nem indulna be

Ne költs jégoldóra!

téli autós tippek jeges szélvédő
(Fotó: Brightside.me)

Miért költenél olyan sokat jégoldóra, amikor saját magad is elkészítheted a keveréket? Ha befagyott ablakkal találod magad szemben, akkor spriccelős flakonba önts 1:1 arányban izopropil-alkoholt és vizet, valamint egy-két csepp mosogatószert, majd fújd be vele az üveget. Az alkoholnak köszönhetően a jég pillanatok alatt felolvad. Legalább olyan jól működik, mint a drága jégoldók.

A kézfertőtlenítő nem csak kézre jó

befagyott zár

 

A fent említett keveréket a zárak kifagyasztására is használhatod, de ha éppen nincs kéznél a házi készítésű jégoldód, akkor egy spriccelős flakonos kézfertőtlenítő is megteszi. Manapság ráadásul minden táska alapfelszereltsége közé tartozik.

Téli autós kisokos befagyott ajtó ellen

befagyott autó téli autós tippek
Ne rángasd az ajtót, használj olajat!

Nagy hidegben az kocsi ajtaja is be tud fagyni, ezt azonban könnyedén elkerülheted, ha egy papírtörlőre pár csepp étolajat csepegtetsz, amivel aztán végig törlöd az ajtó belső peremét. Ez is érdekelhet: Télikabátban vezetni: szabad vagy sem? Íme a válasz!

A téli autós kisokos a következő oldalon folytatódik.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2