női vezető kormány mögött
A jogosítvány megléte növelheti az esélyeket az állásszerzésben; fotó: Freepik/valuavitaly

A Magyar Vöröskereszt országosan tíz Családok Átmeneti Otthona szociális intézményt működtet, melyekben nehéz helyzetbe került családok, vagy egyedülálló szülők élnek gyermekeikkel. Rajtuk szeretne segíteni a humanitárius szervezet és a Flex Foundation a „Tanulj tovább, lépj tovább” című programjával.

Fiatal szülőkön segít a Magyar Vöröskereszt

A különleges képzési program célja, hogy az intézményekben élők szakmát tanulhassanak és jogosítványt szerezhessenek, ezzel pedig versenyképes és használható tudásra tegyenek szert. A „Tanulj tovább, lépj tovább” program képzéseinek köszönhetően könnyebben boldogulhatnak a munkaerőpiacon és állást találhatnak. Ez pedig hosszú távon megteremti a lehetőséget arra, hogy tovább lépjenek, és önellátóvá váljanak. A novemberben induló programban 30, a csepeli és százhalombattai otthonokban élő fiatal szülő vesz részt. Egy éven keresztül teljeskörű támogatást kapnak ahhoz, hogy elérjék céljaikat. Közülük 16-an válhatnak majd többek között virágkötővé, szakáccsá, targoncavezetővé vagy éppen óvodai dajkává. További 14 fő gépjárművezetői engedélyt szerezhet, ami szintén erősítheti esélyeiket az állásszerzésben.

tanulj tovább lépj tovább képzés
Cél a szociális intézmények lakóinak hozzásegítése a kiegyensúlyozott, önálló élet megteremtéséhez

 „A Magyar Vöröskeresztnél régóta szeretnénk elérni, hogy a segélyezés mellett olyan programokkal támogassuk a szociálisan nehéz helyzetben lévőket, mellyel maguk is javíthatnak az életkörülményeiken – mondta el Wallerné Fekete Judit, a Magyar Vöröskereszt szociális szakmai vezetője.

A képzés kiválasztása után folyamatos mentorálást kapnak tanulmányaikban, mialatt gyermekeik felügyelete is biztosított, ezzel elősegítve, hogy felkészülhessenek és jelen lehessenek az órákon. A tanfolyamokon kívül lehetőségük van egy kommunikációs tréningen is részt venni, mely segítségével az állásinterjúkra is felkészülhetnek.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •