kamion az úton
Truck rushes down the highway in the background Atlantic Ocean Road Norway. Truck Car in motion blur.

A fuvarozásra vonatkozó jogszabályok betartása és betartatása nem csak a büntetések elkerülése miatt elérendő cél. A vezetett órák száma nem véletlenül korlátozott. Ugyan sokan, főleg azok a sofőrök, akik régi motorosok a szakmában, úgy érzik, hogy többet is bírnának, ám ez az érzet nem mindig egyezik a valósággal. A határok áthágása bírságot is maga után vonhat, ez igaz, de ennél sokkal súlyosabb gond, ha végül fizikai következményekkel is együtt jár a túlvállalás. Ennek az elkerülésére is megoldást jelent a járművezetési tevékenységek, tachográfadatok begyűjtése és alapos kielemzése.

Hogyan képes segíteni az analízis?

szállítási szoftver inelo.com adja az alapot az elemzésekhez. A program begyűjti a szükséges információkat, amik innentől kezdve egyrészt átláthatóak, másrészt analizálhatóak. A vizsgálat, ellenőrzés során olyan gyermekbetegségek bukkanhatnak fel, amik orvoslása – főleg kezdeti stádiumban – kifejezetten egyszerű. A minimális jogsértéseket reakció hiányában komolyabb átlépések is követhetik, és bizony ezek a szabályszegések nem maradnak büntetlenül. Tehát több előnnyel is jár, ha a figyelmetlenségre még időben fény derül. De a program akkor is hasznos segítőtárssá válhat, ha már megtörtént a baj. A büntetés adott. Nyilván ekkor az eseményeket már nem lehet visszavonni, viszont a jövőbeni ismétlődés megelőzhető.

tachográf adatok

Ha az adatok arról árulkodnak, hogy a munkamorál nem a legépítőbb, leginkább előre mutató, akkor ennek formálása a cél. A különböző témába vágó képzések, tanfolyamok hatásos motivációs erőt képviselhetnek. Ám olykor a figyelmeztetés is bőven elegendő, hiszen a sofőrök a legtöbbször önkéntelenül lépik át a megengedett határokat. Ezek a jogi kitérők azonban könnyen kikerülhetőek pusztán egy kis odafigyeléssel.

A platform beszedi a fontos információkat, azaz az adatok kézi bevitelére nincsen szükség. A manuális pötyögést felválthatja az automatikus működés, ami több szempontból is jelentős pozitívum. Egyrészt ha nem kell a gép előtt ülni és a számokat silabizálni, akkor a felszabaduló idő és energia megannyi értékes és produktív módon felhasználható. Másrészt a tévedés esélye nagyjából a nullával egyenlő, míg kézi iktatásnál óhatatlanul felbukkanhatnak elgépelések.

digitális tachográf nyomtatott napi adatok

A törvénykövető magatartás megtérülő stratégia?

Igen. Ahogy arra fentebb utaltunk, több szempontból is tanácsos a jogkövetés. Az inelo.com arra törekszik, hogy ez a fajta mentalitás minél nagyobb teret hódíthasson. Ráadásként a szoftver hathatós hozzájárulásával nem nehéz, és nem is kivitelezhetetlen feladat igazodni a törvény szabta keretekhez.

A számok nem tévednek. Kristálytiszta képet nyújtanak az aktuális helyzetről, ami aztán igény szerint változtatható, módosítható. A gyors adatösszegzésnek köszönhetően a járművezetői tevékenységekből és a tachográfokból érkező információk pillanatok alatt áttekinthetőek. A villámgyors elemzés ezek után rávilágíthat azokra a gyenge pontokra, amik kijavításra várnak. Ha pedig a büntetések szóba sem jöhetnek, akkor joggal várható a nyereség növekedése, hála a kiadások csökkenésének.

Támogatott tartalom.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •