BMW-6-os-Gran-Turismo

Bemutatkozik az új BMW 6-os Gran Turismo! A dinamikus ötajtós modell sportosságát és jellegzetes karakterét gondosan finomhangolt karosszériadizájn fokozza tovább. Az utastér elegáns hangulatát prémium minőségű anyagok és felszereltségi funkciók erősítik. A hatékonyság és a menetdinamika új szintjét a 48 Volt kapacitású indítógenerátorral dolgozó mild-hibrid technológia váltja valóra; csúcstechnológiás innovációk a vezetést támogató rendszerek, illetve a járművezérlő és –kapcsolati funkciók terén.

Letisztult felületek

Az újratervezett frontrész és az újragondolt hátsó kialakítás magabiztosabb megjelenést, egyszersmind erőteljesebb kisugárzást garantál; a modell dinamikus karakterét nagyobb hűtőrács és keskenyebb fényszóró-pár fokozza. A kivételesen letisztult felületek a modell hátsó részének szélességét hangsúlyozzák. Mindegyik modellváltozat új, trapéz alakú kipufogóvégeket visel. Alapfelszereltségként 18” méretű könnyűfém keréktárcsák találhatók a legerősebb benzines és dízelüzemű modelleken.gran-turismo-hatulrolGran-Turismo-kerek

Bmw gran turismo

Luxus az új BMW 6-os Gran Turismo utastérben

A luxus minőségű utastérben már alapfelszereltségként megtalálható a 12,3” képernyő-átmérőjú központi kijelző és a digitális műszeregység új kombinációja. A magasfényű fekete középkonzol-kapcsolók, a bőrözött sportkormány új elrendezésű multifunkciós gombokkal és a duplazónás automata légkondicionáló szintén az alapfelszereltség része, ahogy a Dakota bőrkárpit is. Az utazás kényelmét új prémium minőségű opciók fokozzák: hangulatvilágítás dinamikus utastéri fényekkel és továbbfejlesztett BMW Professional szórakoztató-rendszer a hátsó üléssorban. Elérhető továbbá a négyzónás automata légkondicionáló, a panoráma üvegtető, az elektromosan vezérelhető napellenzők, illetve a Bowers & Wilkins Diamond Surround zenerendszer.belso-utaster-uj-BMWuj-bmw-sebvalto

Kétféle benzines és háromféle dízelüzemű erőforrás a motorpalettán

Mindegyik motor hatékonyságát 48 Volt kapacitású indítógenerátorral dolgozó mild-hibrid technológia fokozza. A 8 kW / 11 lóerő teljesítmény-többletre képes technológia még gyorsabb rendszerreakciókat és minden korábbinál hatékonyabb működést garantál.

A négy- és hathengeres benzinmotorok közvetlen üzemanyag-befecskendező rendszerét még tovább optimalizálták, az összes dízelmotor pedig kétlépcsős turbófeltöltéssel dolgozik.

BMW-6-os-Gran-Turismo-oldalrol
Az új BMW 6-os Gran Turismo összes motorja maradéktalanul teljesíti az Euro 6d emissziós szabvány előírásait

A nyolcfokozatú Steptronic automataváltó az összes modellváltozat alapfelszereltségének a részét képezi. Három motorváltozat vezetési élményét a BMW xDrive intelligens összkerékhajtás is fokozza. Alapfelszereltségként légrugós hátsó kerékfelfüggesztést kapott  az új modell automata szintszabályozó funkcióval, de extraként adaptív futómű és aktív borulásgátló rendszerrel felszerelt futómű-szabályzás is elérhető.

Az új BMW 6-os Gran Turismo vezetéstámogató rendszerei

Extrafelszereltségként kérhető automata visszakormányzó funkcióval dolgozó sávelhagyásra figyelmeztető rendszer, Stop & Go funkcióval dolgozó aktív tempomat, tolatási segédlettel kiegészített parkolóasszisztens. Az új BMW 6-os Gran Turismo fedélzeti szenzorrendszere és kamerái képesek teljes mértékben leképezni a jármű háromdimenziós környezetét. A vezetést támogató rendszerek így az adott forgalmi szituáció szempontjai szerint jelenítik meg az instrukciókat a digitális műszeregységen.

infotainment-gran-turismo
A központi kijelző új grafikai megoldásának köszönhetően még optimálisabb a vezető és a jármű közötti interakció

Bemutatkozik a BMW Maps is! A vadonatúj, felhőalapú navigációs rendszer rendkívül gyors és precíz útvonaltervezést tesz lehetővé, percre pontosan kiszámított érkezési idővel. A technológia sűrűbben frissíti a valós idejű forgalmi információkat, az úti cél beállítását pedig szabadon választott szóhasználat teszi könnyebbé.

A BMW 6-os Gran Turismo modellváltozataiból világszerte több mint 50 ezer darab kelt el. A tömegtermelés a BMW dingolfingi gyárában zajlik. Az új BMW 6-os Gran Turismo 2020 júliusában érkezik meg az utakra.