balatoni korcsolyapályák
fotó: Pixabay/langll

Eljött a téli gasztofesztiválok ideje a magyar tengernél, ezzel párhuzamosan pedig a balatoni korcsolyapályák is megnyíltak. Az elmúlt években egyre csak nőtt a jégpályák száma a tó körül, jelenleg hét helyen hódolhatnak szenvedélyüknek a kori-rajongók.

Sorra nyitnak a balatoni korcsolyapályák

2016-ban a Balaton-parton elsőként nyílt meg a műjégpálya Balatonlellén. A következő évben Szigliget is megnyitotta a saját műjégpályáját. Azóta pedig egyre csak nyílnak a pályák a korcsolyázás szerelmeseinek legnagyobb örömére. Idén a tervek szerint december 6-án, pénteken megnyílik Balatonfüred új műjégpályája is a Zákonyi-parkban, 900 négyzetméteren. Siófokon pedig különleges jégfolyosókon kanyaroghatunk majd korival a lábunkon. Balatonbogláron a Kikötő utcában található a település jégpályája, ami szintén december 6-án nyitja meg a kapuit.

korcsolyapalya balaton
Idén Keszthelyen, Szigligeten, Veszprémben, Balatonfüreden, Siófokon, Balatonlellén és Balatonbogláron is lehet majd korcsolyázni

A tó körül korizni egészen különleges élmény, de legalább ilyen izgalmas, ha Budapest tetején húzunk korit a lábunkra, itt hétvégente ráadásul hütte bulival várnak.

Eljött a gasztrofesztiválok ideje is

Újra indult a téli GasztroPiknik programsorozat is a Balaton körül, a tavalyinál is több étteremmel, borászattal, programmal és ingyenes koncertekkel. A következő állomás december 7-én Balatonlellén, pontosabban a tó közepén lesz. Luszi, a Balaton első egész évben működő (fűtött) hajójáratának fedélzetére szállnak a Balatoni KÖR borászai, hozzájuk lehet csatakozni a különleges borkóstolóra.

Forrás: Turizmus.com