Sieles autoval_2
Ha a saját autónkat nem találjuk a legjobb társnak ehhez a kiránduláshoz, az autókölcsönzés mindig jó alternatíva

A síelés nem csupán élvezetes téli sport, hanem egyúttal remek családi vagy baráti program is. Igaz, hogy havas télben eddig nem igazán volt részünk, de szerencsére rengeteg olyan autóval is megközelíthető síterep van, ahol hódolhatunk a téli sportoknak. A környező országok izgalmasabbnál izgalmasabb síterepekkel várnak, ahol a síelés és snowboardozás mellett akár szánkópályán is versenyezhetünk. Illetve finom helyi ételek és italok társaságában melegedhetünk fel két csúszás között. Esténként pedig bárokban kapcsolódhatunk ki vagy éppen a szállásunk wellness részlegében pihenhetünk. Íme, néhány tipp!

Sípályák Európában

Ha már gyakorlottabb síelők vagyunk, a francia Alped’Huez nyerő választás lehet! Meredek, technikás pályák jellemzik, ráadásul 6 km felhőtlen csúszásban lehet részünk a világ leghosszabb fekete jelzésű pályáján. Ha vannak a csapatban olyanok is, akik inkább a társaság és a buli érzése miatt csatlakoztak a sítúrához, megéri elgondolkodnunk az osztrák SkiWelt Wilder Kaiser síterepen is, hiszen nemcsak szuper pályákon csúszhatunk, de a környék is gyönyörű és remek szállodaegységek közül válogathatunk. St. Moritz előkelő és híres síterület, amely már téli olimpiai helyszínként is megállta a helyét. Igazi alpesi gyöngyszem, nagyon sok napsütéssel és 155 kilométernyi sípályával. Amennyiben nem mennénk messze, vegyük célba a hazai sípályákat, például a mátraszentistváni Síparkot vagy Eplényt.

osztrak sipalya sieles gyerekkel kezdo
Ausztriában több helyszín és iskola kínál tökéletes feltételeket a családi síeléshez (fotó: Innsbruck Tourismus/Edi Groeger)

Ebben a cikkben pedig azokat az osztrák pályákat gyűjtöttük össze, ahová bátran vihetjük a gyerekeket is!

A cikk a következő oldalon folytatódik.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2