olasz divat
(Forrás: Classic Driver)

A gazdag luxuskategóriás sportautó tulajdonosoknak előbb vagy utóbb szembesülniük kell azzal a szomorú ténnyel, hogy azok szűkös csomagtartójába nem egyszerű hagyományos táskákat pakolni. Itt jön a képbe az olasz luxustáskagyártó, a Schedoni, amely kimondottan ezekre a problémákra nyújt megoldást, már ötven éve.

Schedoni, a luxusautók bőrdíszművese

A Schedoni egy olasz bőrdíszmű manufaktúra, amely luxusautók csomagtartóiba gyárt egyedi, a megrendelő autójához tervezett bőröndöket, táskákat és egyéb kiegészítőket. A modenai családi vállalkozás 1880 óta foglalkozik különféle bőrdíszművek gyártásával. “A 1970-es évektől kezdve az édesapám, a család harmadik generációja vette át a céget és elkezdte az egyedi táskák, bőröndök és irattáskák gyártását, amelyeket kimondottan luxus sportautókhoz tervezett. Apám az ötletet a sógorának köszönheti, akinek az új Ferrari 308-asába nem fértek bele hagyományos bőröndök” – mondta Simone Schedoni a cég jelenlegi elnöke.

Schedoni luxustáska
Negyedik generációs családi vállalkozás (Forrás: ILM)
schedoni luxus táska márka
Mindössze pár szett készül el egy évben) (Forrás: ILM)

A cég termékeinek kimagasló minősége a Ferrarinak is feltűnt. Olyannyira, hogy az olasz autógyártó 1977-ben hivatalosan is felkérte a Schedonit, hogy ők gyártsák az autókhoz rendelhető exkluzív kiegészítőket. 1983-ra pedig már a modenai manufaktúra felelt a Ferrari Formula 1-es autóinak kárpitozásáért is. A két olasz cég együttműködése a mai napig tart.

Az alábbi galériában láthatjátok, hogyan férnek el a Schedoni-táskák a gyakorlatban a Ferrarik szűkös csomagtartójában.

A cikk a következő oldalon folytatódik.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2