METU_kozossegi_lakokocsik_1
Az inspirációt a Google amszterdami irodabelsője adta

A lakókocsis életérzést ma már egyre többen érzik magukénak, és úgy tűnik, a kiszuperált járgányok átalakításának csak a képzelet szab határt. Most a Budapesti Metropolitan Egyetem tervezőcsapata álmodott egy merészet: két régi lakókocsiból kényelmes pihenőhelyet varázsoltak.

lakokocsi_matroz_hangulatban
A lakókocsik fűthetők, így mind a négy évszakban használhatóak az egyedi közösségi terek

Vakációhangulat à’la lakókocsi

A Google amszterdami irodája adott inspirációt a projekthez. A lepukkant, forgalomban már nem használható régi lakókocsikat vidám vakációhangulatot sugárzó közösségi térré alakították át. A lakókocsi falai mellé szivacsülőke került, egyedi kárpitokkal, hozzájuk passzoló díszpárnákkal és kiegészítőkkel. Az egyik lakókocsi fehér, narancs és citrom színeivel, párnákkal, lámpával, növényekkel idézi meg a nyarat. A belső térben elhelyezett ülő puff és az ablakokon futó sok fehér függöny igazán otthonossá teszi a hangulatot.

METU_kozossegi_lakokocsik_1
Az inspirációt a Google amszterdami irodabelsője adta

Matróz hangulatban

A másik lakókocsi matrózos hangulatával utal a legmelegebb évszakra: csíkos és horgonyos párnák, zászlófüzérek és hangulatos égősorok kaptak benne helyet, és olyan kiegészítők is elfértek a falakon, mint például egy horgony, egy evezőlapátos ruhaakasztó, egy vitorlás hajó vagy néhány falikép. „Egy lakókocsi belső terének kialakítása hasonlít egy nappali berendezéséhez. Eleve adott íveit, vonalait kihasználva ügyesen tölthetjük ki a tereket, egyedi kiegészítőkkel pedig igazán kényelmes és otthonos környezetet alakíthatunk ki” – mondta Károlyi Krisztina, a lakókocsik dekorációjáért felelős Wedding Factory tulajdonosa.

lakokocsi_matrozos_2
Egy lakókocsi belső terének kialakításakor nagyon kicsi és nagyon kötött helyekkel állnak csak rendelkezésre

Télen, nyáron használható

Az egyetem kifejezetten úgy álmodta meg a lakókocsikat, hogy a diákok jól érezzék magukat a környezetben, ráadásul mivel radiátorral is fűthetők, a hallgatók mind a négy évszakban használhatják az egyedi közösségi tereket.

lakokocsi_matroz_hangulatban_2
A lakókocsikat a Wedding Factory dekorálta

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •