arcmaszk arcápolás
(Fotó: senivpetro/Freepik)

A hidegebb hónapok bekövetkeztével fontos, hogy átértékeljük eddigi arcápolási rutinunkat. Eljött az ideje, hogy nagyobb figyelmet fordítsunk a bőrünk megóvására. Hiszen ha a melegebb, naposabb hónapokat meg is úsztuk kevesebb odafigyeléssel, a hideg, szeles őszi és téli időben ennél már többre lesz szüksége bőrünknek. Íme az őszi arcápolás néhány alapszabálya.

1. Tisztítás

Az arcápolás a reggeli és az esti alapos arcmosással kezdődik. Mielőtt belekezdenénk a különböző krémek, szérumok és egyéb arcápolási termékek használatába, előbb el kell távolítani a nap folyamán a bőr felső rétegére lerakódott szennyeződéseket. Arcmosás nélkül bele se kezdjünk a arcápolásba, ugyanis ezek a termékek csak és kizárólag tiszta bőrön képesek kifejteni hatásukat. Hasonlóan fontos kiemelni, hogy az arcápolás megkezdése előtt mindig mossunk kezet!

Az Eucerin DermatoCLEAN [HYALURON] 3 az 1-ben Micellás arclemosója és Kímélő arctisztító teje hatékonyan távolítja el a sminket, miközben hialuronsav és glüko-glicerol tartalmának köszönhetően hidratálja a bőrt. Mindkét termék APG-komplexet tartalmaz, így kíméletesen és alaposan tisztítja meg a bőrt. Kontaktlencsét viselők is biztonsággal használhatják.

eucerin dermatoclean arclemosó

2. Bőrradírozás

Nyáron a bőr számos megpróbáltatásnak van kitéve, ilyenek például a hőség, a fokozott verejtékezés és az erős UV-sugárzás. A bőrünk ezek ellen megvastagodással védekezik. A hámréteg megvastagodása a napnak leginkább kitett testrészeken, így elsősorban az arcon vehető észre. Az elhalt hámsejtek eltávolítására megoldásként szolgálnak az otthoni bőrradír készítmények. Így, ha eddig nem tetted meg, éppen itt az ideje egy alapos őszi hámlasztásnak.

Sőt, nemcsak az arcbőr, de a láb is megérdemli a kényeztetést. Az Avon legújabb Foot Works termékcsaládjával (lábfürdető, lábradír, lábápoló krém) olyan puhává varázsolhatjuk talpainkat, mintha felhőkön járnánk, miközben izgalmas vaníliás és ribizlis illata testünket-lelkünket ellazítja.

avon foot works termékcsalád

Az őszi arcápolás legfontosabb lépései a következő oldalon folytatódnak.

1
2
3