Subaru Outback

Közel ötméteres hosszával, emelt hasmagasságával, állandó összkerékhajtásával és az előre felszerelt tetősínekkel kiváló, férfias túraautó a Subaru Outback. Kevés nő választaná a stílusos terepkombit, akik viszont mégis, azok nagyon jól döntenek.

Tekintélyes jármű lett a Subaru Outback

Városi autózás során nem gyakran látunk Outback-et, sőt, talán még Subaru-t sem. Ez nem véletlen, ugyanis évente csupán 1,1 millió Subaru készül és a gyártáskapacitás ezzel az értékkel is a plafonon áll. Ráadásul a márka fő piaca Amerika, ahol évente kb. 650 ezer modellt adnak el. Ezt követi a hazai Japán piac 150 ezer eladással, míg Európa egészére a globális eladás kis szelete jut csak, kb. 30 ezer autót értékesítenek évente. Magyarországra csupán 100-150 darab Subaru érkezik éves szinten, azonban ez az érték a 2008-as válság előtt még 400 darabra rúgott.

terepkombi
Megjelent a Subaru Outback hatodik generációja

Ha azonban mégis megpillantunk egy darabot, ráadásul egy Subaru Outback-et, biztosak lehetünk abban, hogy nem csal a szemünk. A márka még a 90-es évek közepén dobta piacra terepkombiját, mely akkor még a Legacy Outback névre hallgatott. Az akkori modell oldalsó burkolatot és nagyobb hasmagasságot kapott, valamint megerősítették felfüggesztését is. Ezzel, mondhatni, az SUV hullám előfutárává vált. A 2021-es hatodik generáció nevéből és jellemzőiből is bőven kikopott a Legacy hagyatéka.

Subaru terepkombi
Gigantikus méretekkel fut az Outback

A Subaru Outback közelről és távolról egyaránt igen grandiózus jármű, azonban egyáltalán nem ormótlan. Kívül-belül minden ott van, ahol mérnökök csapata precízen elhelyezte. A legmagasabb felszereltségű Outback, a Platinum EyeSight méreteiben jelentősen megelőzi az ötödik generáció modelljeit. Hosszúsága 5,5 centivel 4870 mm értékre nőtt, szélessége 1875 mm lett a korábbi 1840 milliméteres értékhez képest, míg magassága 1675 mm lett, hét centivel verve az elődöt. Szabad magassága is több mint 1 centivel magasabbra került, jelenlegi hasmagassága 213 mm.

Subaru Outback
A csúcsmodellben a csomagtér 561-1750 literes

A csomagtér is tekintélyesnek mondható, alapállapotban 561 liter. A Platinum csúcsmodellben lehetőség van elektromos napfénytetőt is a modellbe szereltetni, azonban az alacsonyabban lévő tetőkárpit miatt a középső üléssor ledöntésével csupán 1750 literesre növelhető a csomagtér. Az alacsonyabb kategóriás Outback-ek esetében a becsúszó tetőablak hiányában az érték akár 1822 liter is lehet.

Érdekel az Outback felszereltsége? Lapozz és megtudhatod, milyen extrák kerültek az autóba!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3