mol kutya mikrochip leolvasó
(Fotó: MOL)

Az Állatok Világnapja (október 4.) alkalmából a MOL újra a felelős állattartás fontosságára hívta fel a figyelmet. Országszerte már 123 MOL töltőállomáson segíti mikrochip-leolvasó az elveszett kedvencek hazajutását. Ezeknek köszönhetően az elmúlt két évben több mint 3000 elkóborolt kutyának próbáltak ilyen módón segíteni.

A Vigyél Haza Alapítvány és a MOL közötti együttműködésnek köszönhetően 2018 májusától országszerte ingyenes mikrochip-leolvasókat helyeztek ki a MOL töltőállomásokra. Az eltelt idő alatt 3000-nél is több kutyát hoztak be a töltőállomásokra. Közülük pedig csaknem 2000 négylábú volt olyan szerencsés, hogy a mikrochip-leolvasóknak köszönhetően visszakerülhetett a gazdájához. A számok is azt bizonyítják, hogy mekkora igény van az ilyen mikrochip-leolvasókra.

Már 450-nél is több MOL-benzinkút kutyabarát

vigyél haza kutyakereső
Az app segítségével megtalálhatod elveszett kutyádat, és értesíthetsz másokat, ha gazdátlan kutyát látsz.

„A MOL nagy hangsúlyt fektet a felelős állattartásra, több mint 450 töltőtállomásunk kutyabarát, így a vásárlók négylábú családtagjai is betérhetnek hozzánk. Annál pedig nincs nagyobb öröm, amikor egy elveszett kutyának segíthetünk újra hazatalálni” – mondta Orosz András, a MOL Magyarország kiskereskedelmi vezetője.

Az Állatok Világnapja alkalmából készült kimutatásból kiderül az is, hogy tízből kilenc kutya vidéken tűnik el, illetve több mint 800 elkóborolt kutyának nem volt chipje. A MOL mikrochip-leolvasó helyszínek listája megtalálhatók a Vigyél Haza Alapítvány kutyakereső alkalmazásában, amely itt tölthető le, mind Androidot, mind pedig iOS-t futtató készülékekre.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •