csésze kávé
Többek között növelik a kávégépekben az újrahasznosított műanyagok arányát

Nespresso bejelentette, hogy 2022-ben minden csésze Nespresso kávé karbonsemleges lesz – az otthoni és a professzionális ügyfeleknek szánt termékek egyaránt. A vállalást több mint 10 éven át tartó munka előzte meg, amely során a Nespresso jelentős mértékben csökkentette szén-dioxid kibocsátását, a fennmaradó részt pedig erdőgazdálkodással ellensúlyozta.

Így lesz a jövőben még inkább karbonsemleges a márka

„A klímaváltozás valóságos. A jövőnk múlik azon, hogy minél gyorsabb ütemben haladjunk a fenntarthatósági célkitűzéseink megvalósításával. Ez az oka annak, hogy most magasabbra tesszük a lécet, és megígérjük vásárlóinknak, hogy 2022-ben már minden csésze Nespresso kávé karbonsemleges kávé lesz. Olyan kávé, amit – amellett, hogy a legkiválóbb minőségű és legritkább fajtákból készül –, fenntartható forrásból szerzünk be” – nyilatkozta Guillaume Le Cunff, a Nespresso vezérigazgatója.

A márka az elmúlt években komoly erőfeszítéseket tett szén-dioxid kibocsátásának csökkentéséért. A Nespresso kávéinak 95 százalékát az AAA Sustainable Quality programon keresztül szerzi be, ami felelős és fenntartható kávétermelést biztosít világszerte. A vásárlók több mint 90 százaléka számára könnyedén elérhető valamelyik újrahasznosítási lehetőség. Az újrahasznosított alumíniumból pedig új kapszulák és használati tárgyak születnek. Emellett a Nespresso az elmúlt évben 4,5 millió fát telepített a kávétermő területeken és azok közvetlen környezetében.

A Nespresso a következő kezdeményezésekkel éri el a karbonsemlegességet: csökkenti szén-dioxid kibocsátását, fákat telepít a kávéfarmokon és azok környékén, ahonnan a kávét beszerzi (szén-dioxid megkötés – insetting). Ezen kívül a kávégépekben növelik az újrahasznosított műanyagok arányát.

nespresso kávé kapszulák
A kávékapszulák egyre nagyobb arányban újrahasznosított alumíniumból, illetve kis karbonlábnyomú, új alumíniumból készülnek a jövőben

George Clooney is megszólalt

„Az éghajlatváltozás már zajlik, ami azt jelenti, hogy mindannyiunknak felelősséget kell vállalnunk érte, és cselekednünk kell – méghozzá gyorsan”- mondta George Clooney színész, a márka globális nagykövete és a Nespresso Fenntarthatósági Tanácsadó Testületének tagja. „Világos, hogy a Nespresso megérti ennek fontosságát, ezért bolygónkat és az embereket helyezi minden tevékenységének középpontjába. Ez a törekvés és ez a szemlélet a fenntarthatóság iránti elkötelezettségre épül, nekem pedig abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy az elmúlt hét évben tevékenyen részt vehettem ebben. Láthattam, milyen messzire jutottunk el ez idő alatt. Izgatottan várom, milyen értékes dolgokat teremt majd a Nespresso az elkövetkező tíz évben.”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •