csúcslimuzin a lexustól
A hibrid akkumulátor nagyobb szerepet kap a hajtásban

A Lexus bemutatta Európában új, továbbfejlesztett LS szedánját, amelynek technológiái, felszereltsége és dizájn-megoldásai még inkább kihangsúlyozzák az autó zászlóshajó-státuszát. Az új Lexus LS a 2020-as év későbbi szakaszában lesz kapható az európai piacokon. “Az új LS fejlesztése során arra törekedtünk, hogy még finomabbra csiszoljuk az autó már eddig is kivételes csendességét és kényelmét, ami a legelső generáció – és egyben a Lexus márka – színre lépése óta fémjelzi az LS modellt”  – avat be a Lexus világszintű elnöke, Koji Sato. Nézzük az 5 legfontosabb tényt, amit az LS-ről tudni érdemes!

1. Több erő, még kisimultabb menetteljesítmény

Az LS csúcslimuzin legújabb változata, az LS 500h Multi Stage Hybrid továbbfejlesztett akkumulátorvezérlésének köszönhetően az autó mind a városban, mind a nyílt országúton még simábban adja le teljesítményét. Az LS 500h elképesztően sima, kifinomult és könnyed teljesítmény-leadását olyan műszaki megoldásokkal sikerült tovább tökéletesíteni, amelyek nagyobb mértékben vonják be az autó hajtásába a nagyfeszültségű lítium-ion akkumulátort. A gyorsítás simábbá és egyenletesebbé vált, miközben javult a jármű stabilitása, és tovább csökkentek a hirtelen G-erők. Ezzel nemcsak a városi autózás vált kényelmesebbé, hanem a kanyargós utakon is komfortosabb lett az utazás.

Lexus LS csúcsmodell
Az LS még a meredek emelkedőkön is szinte észrevétlenül gyorsul

Mivel a hibrid akkumulátor nagyobb szerepet kap a hajtásban, a benzinmotor alacsonyabb fordulatszámon működhet, ami tovább csökkenti a zajszintet.

A cikk a következő oldalon folytatódik. 

1
2