Mikulásgyár
Elsősorban konzervet, tésztát, lisztet, cukrot, rizst, krumplit, almát, olajat, ivóvizet, édességet várnak (Fotó: Mikulásgyár)

Megnyitotta kapuit a Mikulásgyár. A karitatív fesztivál keretében rászorulóknak gyűjtenek elsősorban tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket. Ezt is ajánljuk: Így válaszd ki és gondozd a mikulásvirágot, hogy sokáig szép legyen

A Dózsa György úti Múzeum Mélygarázs felszínén, a Promenádon december 1. és 21. között kézműves foglalkoztatóval, olvasósarokkal, mesepostával, gyermekelőadással, több mint 90 könnyűzenei koncerttel, valamint az egészségügyről, az oktatásról, a tömegsportról és a fenntartható fejlődésről szóló közéleti beszélgetéssel is várják az adományozókat. 

Gyűjtenek csomagokat a Pólus Centerben, valamint az ország legtöbb postája is átveszi az adományokat. A dobozokra elég csak ráírni nagybetűkkel, hogy Mikulásgyár. Idén Németországban is több gyűjtőpontja nyílik a Mikulásgyárnak. Ennek megszervezésében a Rádió Helló, az első németországi magyar nyelvű online rádió lesz a karitatív akció segítségére. A főbb városok mellett – München, Stuttgart, Rosenheim, Nürnberg, Frankfurt, Bréma, Dortmund, Düsseldorf, Passau – kisebb, magyarok lakta településen is gyűjtenek.   

A szervezők mellett mintegy 1900 önkéntes segíti az alapítvány munkáját, több cég csapatépítő eseményként vállal szerepet a gyűjtésben, szortírozásban. Zsolnai Endre, a Mikulásgyár jogtulajdonosa közölte: céljuk 200 ezer kilogrammnyi adományt gyűjteni, hogy több tízezer gyermek karácsonyát tehessék szebbé. Tipp: Közeledik a karácsony, segítünk az ünnepre hangolódni

A MikulásGyár területén minden program ingyenes. A szervezők a zárt terek bejáratainál hőmérsékletet mérnek. 37.0 Celsius-fok feletti eredmény esetén a látogatót nem engedik tovább. Zárt térbe lépni csak a kihelyezett kézfertőtlenítő és saját arcmaszk használatával lehet.

Ezeket a cikkeket is ajánljuk:

Forrás: MTI

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •