új BMW 4-es Coupé
Öt új modell sorozatgyártása vette kezdetét

A BMW Group dingolfingi üzemében nem kevesebb, mint öt új modell sorozatgyártása vette kezdetét. A gyártósor első újdonsága az új BMW 4-es Coupé, amelyről itt írtunk egy bővebb összefoglalót. A prémium középkategória etalonjával párhuzamosan a tovább finomított BMW 5-ös limuzin, BMW M5 és BMW 5-ös Touring tömegtermelése is beindult – a koronavírus-járvány következtében átmenetileg leállított gyártás és az egyműszakos újraindítás ellenére is.

Íme, az új BMW 4-es Coupé

Az elegáns sportkupék a BMW modelltörténetének meghatározó fejezetét alkotják, mialatt a bajor prémiumgyártó dingolfingi üzemében is több évtizedre visszanyúló hagyománnyal büszkélkednek. A történet 1976-ban, a BMW 6-os Coupé modellel vette kezdetét, 44 évvel később pedig a prémium középkategória etalonjaként érkező, új BMW 4-es Coupé egészen egyedi formanyelvvel és összetéveszthetetlen karakterrel gurul le az alsó-bajorországi létesítmény gyártósoráról.

BMW gyár sorozatgyártás
A kétajtós sportmodell legfőbb piaca az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Németország

Hamisítatlanul sportos vezethetőségét számos intelligens könnyűszerkezetes járműépítési alapelv hivatott tovább fokozni. Az új kupé motorházteteje, bal első és jobb első karosszériaeleme, valamint két ajtaja alumíniumból készül a dingolfingi gyár présüzemében. A futómű főbb elemeit ugyancsak helyben, a szomszédos alkatrészgyártó üzemben állítják elő, kezdve az első kerékfelfüggesztések galvanizált tartóvázától, az első és a hátsó tengelyen keresztül, egészen a hátsó osztóműig.

BMW 4-es sorozatgyártás
Megfeszített munka a BMW Group dingolfingi üzemében

Az új BMW 4-es Coupé csúcsmodelljeként a BMW M440i xDrive Coupé (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 6,8 – 7,1 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 155 – 163 gramm / km) ünnepli világpremierjét, amely rendkívül erőteljes, 275 kW / 374 lóerő maximális teljesítményre képes, soros hathengeres benzinmotorjával 4,5 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre. A modell utasterét és felszereltségi opcióit a vezetés színtiszta élménye szerint alakították ki. Beszállás után az új BMW 4-es Coupé már alapfelszereltségként előreadja a vezető biztonsági övét. Az utazás kényelmét pedig aktív zajcsillapítással ellátott szélvédő fokozza.

Az újdonság piaci bevezetése 2020 októberében kezdődik. Magyarországon bruttó 13 676 000 forint indulóártól (BMW 420i Coupé).

Fotók: Fabian Kirchbauer